Introduktion til att blege tænder

En tandblegning udføres med det formål at give emaljen en hvidere farve og for at fjerne de misfarvninger som opstod gennem livet.

Interessen for at blege tænder for at få et hvidt smil har eksploderet i de senere år og udvalget af forskellige produkter og metoder er enormt. Derfor kan det være svært for forbrugere at finde ud af hvilket produkt eller metode man vil få det bedste ud af.

Hvem kan få foretaget en tandblegning?

Hvilket resultat man kan få med tandblegning er til en stor del afhængig af hvilke forudsætninger man har.

Tænder som blev misfarvede pga. af medicinering, samt genetisk bestemt farve og tænder med mineralmangel kan kræve længere og flere behandlinger. Resultatet bliver typisk meget tilfredsstillende for de fleste, men er meget afhængig af graden af misfarvningen.

Tandblegningsmiddel bør undgås under graviditet eller amning, eftersom der ikke findes studier som vurderer eventuelle bivirkninger på fostret eller barnet.

Personer med isnende tænder, blottede tandhalse børsteskader og tynd emalje forårsaget af f.eks. erosionsskader frarådes i visse tilfælde at blege tænder, da bivirkninger kan forårsage forværring af lidelserne.

Hvem kan få foretaget en tandblegning?Storrygere skal være klar over, at effekten af tandblegning på dem er meget værre. Er man holdt op med at ryge er effekten af en tandblegning meget bedre, men der er ofte brug for flere behandlinger.

Det er lettest at afblege tænder med misfarvninger som er brun – gule (varme farver f.eks. aldersforandringer) end dem som er grå – blå (kolde farver).

Tandblegning af plomberede og rodfyldte tænder

Plastfyldninger, kroner og broer og andre fremmede materialer i munden bliver ikke påvirket af en tandblegning. Hvis disse sidder i fortænderne kan der være behov for at skifte dem ud efter behandlingen. Holdbarhed forandres dog ikke.

Også ”døde” rodfyldte tænder kan bleges, dog med en anden metode end for de friske tænder. Den mest populære metode for blegning af rodfyldte tænder er at blegningsmiddel bliver appliceret inde i tanden. I nogle tilfælde, skal blegningsmiddel skiftes ud nogle gange før resultatet bliver godt.

« Startside for tandblegning | Metoder for at blege tænderne »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk