Alt om Botox (Vistabel/Dysport)

Botox eller Vistabel/Dysport som produktet også bliver kaldt er, et injektionsprodukt der består af et muskelafslappende middel, som indsprøjtes i musklerne under huden. Der virker Botox ved at blokere nerveimpulser til de behandlede områder.

Behandling med Botox er mange gange en meget effektiv metode for at mindske spændingsrynker i ansigtet.

Botox egner sig især til behandling af rynker mellem øjnene (bekymringsrynker), de horisontale rynker i panden, rynker i øjnenes udkant, rundt om munden eller i hage – og halsområde.

På denne side kan De læse alt De behøver at vide om Botox:

  • Hvad Botox er, hvordan det fungerer og hvilke resultater kan man forvente
  • Hvem kan få foretaget en botoxbehandling og hvordan den bliver udført
  • Hvordan tiden efter en behandling med Botox opleves og hvilke risici indgrebet er forbundet med
  • Diskussionsforum og register over klinikker der udfører behandling med Botox
  • Mulighed for at stille spørgsmål til en specialist i behandlinger med Botox
  • Billeder før og efter Botox »

Botox – derfor fungerer det

Hver gang vil ler, er vrede eller kniber øjnene mod solen, spændes de underliggende ansigtsmuskler og dette fremkalder rynker og linjer i ansigtet. Som et resultat af stigende alder eller genetiske forudsætninger vil disse rynker forblive synlige selv om ansigtsudtrykket er overgået.

Spændingsrelaterede ansigtsrynker kan få os til at se ældre ud end vi føler os selv til at være og i nogle tilfælde kan disse rynker give ansigtet et udtryk af uro, træthed eller bekymring, uden at man på nogen måder har denne sindstilstand. Botox kan på en effektiv måde modvirke dette.

Hvad er Botox?

Botox er et muskelafslappende stof som bliver fremstillet af Botulinum A – gift, et forældet protein fremstillet af Botulism bakterier. Dette stof blev anvendt i medicin siden 1950’erne og blev udviklet for behandling af overaktivitet i musklerne omkring øjnene, f.eks. ved ukontrolleret blinkning.

Da Botox viste at den kunne blokere nerveimpulser, som bliver sendt til muskler, der styrer ansigtsudtryk, blev denne produkt meget populær for behandling af alderstrek i form af spændingsrynker i ansigtet. I dag er injektionsbehandling med Botox, der mest foretagne medicinske skønhedsbehandling i verden.

Hvordan fungerer Botox?

Botox fungere ved at begrænse nervesignaler til valgte dele af ansigtsmuskulaturen, således at den ikke spændes og dermed skaber rynker i de områder som behandles. Efter behandlingen bliver patientens hud hurtigt glattere og rynkerne bliver minimeret. De muskler som ikke behandles fortsætter med at fungere som de plejer.

En fejlforestilling er at Botox helt lammer muskulaturen i ansigtet og dermed giver det et unaturligt udtryk, men sådan er det ikke. Den behandlende læge stræber efter at begrænse de vanemæssige og ubevidste ansigtsudtryk uden at forhindre patienten i at kunne udtrykke sig. En behandling, der er udført på en professionel måde, bliver synlig kun i form af et mere frisk og udhvilet ansigt.

Botox nervebegrænsende effekt gør det også egnet til at behandle migrænerelaterede hovedpine og hedetur i håndflader eller under armene.

Hvem kan få foretaget en botoxbehandling?

Hvem kan få foretaget en botoxbehandling?Både mænd og kvinder med ansigtsrynker, der er kommet som resultat af spænding i den underliggende ansigtsmuskulatur, kan få gode resultater af en botoxbehandling.

Botox er særdeles effektiv for behandling af de vertikale rynker mellem øjenbryn som opstår når man rynker panden (bekymringsrynker), rynker i øjnenes udkanter samt de horisontale rynker som opstår, når man rynker panden.

Botox skal ikke anvendes for behandling af rynker eller linjer som opstod som resultat af at huden i ansigtet har mistet volumen, elasticitet, blev slap pga. eksponering for sol. Disse problemer kan behandles med andre metoder. De kan læse mere om disse op informationssiden om rynker og rynkebehandling ».

De må ikke anvende Botox hvis De er overfølsomme mod botulismtoxin, lider af vise muskelsygdomme, anvender antibiotika af aminoglykosidtype, spektinomycin eller andre lægemidler som påvirker nervesignaler i musklerne. Botox skal ikke anvendes under graviditet og bør heller ikke anvendes under amningsperioden. Hvis De har en infektion, skal behandlingen flyttes til De er raske igen.

Sådan bliver en botoxbehandling udført

En botoxbehandling er en hurtig, enkel, smertefri og sikker procedure. Indgrebet tager ikke mere end 10-20 minutter.

Ved hjælp af en mikro-nåle bliver små mængder Botox indsprøjtet i områderne som skal behandles. Eftersom nålen er meget tynd og kun små mængder væske bliver indsprøjtet, er ubehaget ved behandlingen minimal. Mange patienter sammenligner ubehaget med et myggestik.

Bedøvelsen er ikke nødvendig, med mindre patienten ønsker det, og man kan vende tilbage til de normale aktiviteter umiddelbart efter indgrebet.

De skal være opmærksom på, at resultatet af behandlingen er stærkt afhængig af den præcise mængden af det aktive stof som indsprøjtes på eksakt rette plads. Den underliggende ansigtsmuskulatur er et kompliceret anatomisk system som stiller store krav på den behandlende lægens kompetence og erfaring i rynkebehandling med produktet. De skal derfor sikre Dem, at De vil blive behandlet af en godkendt læge eller sygeplejerske med en dokumenteret erfaring i at give botoxinjektioner.

Resultatet bliver synligt efter et par dage

Resultatet af en botoxbehandling kan mærkes efter 3 – 10 dage. Ved behandlingen af vise områder kan det dog tage op til 14 dage. Normalt set, vil behandlingseffekten kunne ses i 3 – 4 måneder. Derefter skal man gentage behandlingen og for hver behandling plejer resultatet at blive mere langvarigt.

Potentielle risici og komplikationer ved behandling med Botox

Bivirkninger og komplikationer som resulterer i en Botox behandling er meget sjældne, og hvis de opstå, så er de lette at behandle.

Potentielle risici og komplikationer ved behandling med BotoxDen mest forekomne bivirkning er at blå mærker eller hævelse opstår i injektionsområdet. Derfor bliver man frarådet at tage lægemidler der indeholder acetylsalicylsyre eller andre antikoagulerende medicin dagene før indgrebet.

I nogle meget sjældne tilfælde kan stoffet sprede sig og bedøve andre muskler end dem som bliver behandlet. Dette kan lede til slukkende øjenlåg eller asymmetri i patientens ansigtstræk.

Allergiske reaktioner overfor stoffet kan forekomme i nogle særlige tilfælde.

Størrelse af risiko for komplikationer er afhængig af musklerne der bliver behandlet. Eftersom effekten af Botox er midlertidig, er komplikationer det også og vil for det meste forsvinde et par uger efter behandlingen.

Nogle patienter oplever en midlertidig hovedpine efter indgrebet.

Priser for en behandling med BotoxPriser for en behandling med Botox

Det koster ca. 1 500 – 3 500 kr. at foretage en botoxbehandling. De mest behandlede områder typisk er: bekymringsrynker mellem øjnene, horisontale panderynker, rynker i øjnenes udkanter og grinrynker.

Hvis flere end et område skal behandles vil prisen være ca. 3 000 kr. for første område og derefter ca. 1 500 kr. per yderligere område.

« Om huden, rynker og rynkebehandlinger | Injektionsbehandling med kroppens eget fedt »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk