Sådan foregår en brystforstørrelse

Den afgørende beslutning om at gennemføre en brystforstørrelse skal De træffe efter at have læst om risici, muligheder og forskellige alternativer som findes på markedet i dag.

Det er vigtigt at De har over længere tid nøje overvejet Deres beslutning og har kommet frem til at De vil gennemgå forandringer for Deres egen skyld. Man skal ikke forvente perfektion, men snarere forbedring og ens omverden vil ikke nødvendigvis behandle en anderledes efter brystforstørrelse.

Forberedelse for brystforstørrelse

Når De har taget en beslutning om at gennemgå en brystforstørrelse, skal De booke tid hos en plastikkirurg. Her kan De læse mere om hvordan man vælger en god plastikkirurg »

Konsultation før Deres brystoperation

Forberedelse for brystforstørrelseNår De tager til Deres klinik for første gang, gør De det for at gennemgå et konsultationsbesøg. Konsultationen tager ca. en halv time, og i løbet af denne tid vil De blive undersøgt, få information og tale med deres plastikkirurg om Deres mål med brystforstørrelsen. De vil kunne genkende meget af den information De vil få hos kirurgen fra denne side.

Deres bryster vil blive undersøgt og målt og bagefter vil De sammen med kirurgen snakke om Deres ønsker og forventninger til operationen.

Det er vigtigt at De kommer vel forberedt. Medbring gerne billeder af andre kvinders bryster, som De synes er flotte. Tag også en Bh med til at prøve sammen med implantatsattrapper. Bh’en skal være af den størrelse De vil passe efter Deres brystforstørrelse. Forbered gerne spørgsmål, skriv dem ned og tag med Dem. De vil finde forslag til spørgsmål på siden om konsultationsbesøget før en plastikoperation ».

Sammen med Deres kirurg vil De afgøre hvilken brystforstørrelsesmetode egner sig bedst til Dem. Beslutningen baseres på udformningen af Deres egner bryster, type af brystimplantater, indsætningsmetode og Deres æstetiske ønsker.

De skal være ærlige med Deres kirurg, lige som Deres kirurg skal være ærlig med Dem i at beskrive fordele, ulemper og risici som repræsenteres af forskellige implantattyper og operationsmetoder. Glem ikke at fortælle Deres kirurg om Deres medicinske baggrund, om De ryger, tager medicin, anvender kosttilskud eller andre præparater.

Operationsforberedelse

Operationsforløb ved brystforstørrelseDeres kirurg vil fortælle Dem hvad De skal gøre før Deres operation, f.eks. hvad De skal spise og drikke, hvordan De skal forholde Dem til rygning og alkohol osv. De skal ligeledes diskutere med Deres kirurg, hvilken bedøvelsesform De vil få under Deres brystforstørrelse (fuld narkose eller lokal bedøvelse) og Deres kirurg skal fortælle Dem om restitueringsperiode efter operationen samt Deres patientforpligtelser.

Udover ovennævnte, vil De få instruktioner om hygiejne og hvordan den kan minimere risiko for infektioner ved brystforstørrelse. Dette indebærer en såkaldt preoperativ vask, hvor De dagen før Deres operation skal tage brusebad to gange og vaske kroppen og hår med Decutan eller Hebiskrub, der kan købes på apoteket. Natten før Deres brystoperation skal De sove i rent sengetøj og på operationsdagen skal De vaske Dem en gang til inden De tager til klinikken.

Operationsforløb ved brystforstørrelse

Det er vigtigt at De forbereder Dem inden De tager til klinikken. Dette indebærer at De vasker Dem ifølge instruktioner, ikke spiser eller drikker, har hentet smertestillende medicin, købt et par sports- Bh’er og har lavet aftale med en, der kan hente Dem efter operationen og hjælpe Dem i de første 48 timer efter at De er kommet hjem.

De må også gerne tage et par behagelige bukser med og en blød trøje med lynlås, så De slipper for at trække tøjet over hovedet.

Gennemførsel af brystforstørrelseNår De ankommer til klinikken, bliver De skrevet ind og tildelt et patientrum. Efter at have lagt deres ting på plads og have taget operationstøj på, vil De møde Deres kirurg, der vil give Dem information, svare på Deres spørgsmål, fotografere og skitsere operationsområdet. De vil få forberedende medicin og vil få tid til at hvile Dem på sengen. Senere vil sygeplejersken komme for at hente Dem til operationen.

Det første som vil ske i operationslokalet er, at operationsområdet vil blive steriliseret, forskellige observeringsredskaber vil blive koblet til og De vil blive lagt i fuld narkose, som er typisk for denne type operation.

Operationen starter med at kirurgen markerer og læger et snit på 3 – 5 cm i brystfolden (normalt). Derefter former kirurgen gennem snittet den vævslomme hvor implantatet skal sidde i. Implantatet bliver ført ind og lagt på plads og snittet bliver syet til. Proceduren bliver gentaget på det andet bryst. Brystoperationen tager typisk mellem 45 til 60 minutter.

Når operationen er afsluttet, fikseres brystet med en bandage. Bagefter tager sygeplejersken hånd om Dem og tager Dem til Deres patientrum, hvor De i fred og ro og under opvågning, vil hvile efter operationen.

« Opsummering af valgmuligheder | Tiden efter Deres brystforstørrelse »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk