Snittets placering (incisionsvalg) ved brystforstørrelse

Snittets placering (incisionsvalg) ved brystforstørrelseAfhængig af hvilken implantattype som anvendes, patientens ønsker og kirurgens præferencer, kan snitte som brystimplantater sættes igennem, placeres i:

  • Brystfolden (submammært)
  • Nedre del af brystvorten (areolært)
  • Armhulen (axillært)
  • Navlen (transumbilicalt)

Den sidstnævnte teknik, transumbilical incision, er ikke særlig udbredt blandt danske plastikkirurger, som i det hele taget foretrækker submammær incision.

Folden under brystet – den mest almindelige snitplacering

Folden under brystet – den mest almindelige snitplaceringDen mest udbredte metode er at placere snittet i folden under brystet (submammær). Mange mener, at dette er den sikreste metode, da kirurgen har et fuldt udsyn over operationsområdet, det ikke påvirker brystkirtelen, kan vælge at placere implantatet både under og over brystmusklen, samt at man ved hjælp af den moderne måleteknik kan placere snittet præcis i den nye brystfold. Udover det, egner den mest anvendelige implantattype kohæsiv silikoneimplantat med tekstureret overflade sig bedst til, at blive placeret gennem denne type snit.

Utilfredshed med arvæv er sjælden

Mange kvinder er bekymrede at ar efter operationen vil blive synligt og grimt. Men det er meget sjældent at arvævet giver problemer. Hvis patienten passer godt på såret efter brystoperationen, vil det heale til et næsten usynligt ar.

De kan læse mere om arvæv på informationsside om arvæv ved plastikkirurgi »

Saltvandsimplantater kan mindske arvævet

Nogle patienter vælger saltvandsimplantater for at minimere dannelse af ar efter brystforstørrelsen. Saltvandsimplantater kan fyldes først efter de er blevet ført ind i kroppen, som gør at man har flere valgmuligheder. Men ikke desto mindre, er det mest almindeligt at lave snittet i folden under brystet ved anvendelse af saltvandsimplantater.

Snit i brystvorten (areolær incision)Snit i brystvorten (areolær incision)

Et snit i nedre del af brystvorten fungerer godt for mange kvinder, men er også forbundet med en vis risiko, da området udgør et fokuserings punkt for brystet og dette eksponerer arvævet. Der er også risiko for følsomhedsforandring i brystvorten, samt amningsbesvær som følge af brystforstørrelse. Dette snit er egnet til subglundulær (under brystkirtlen men foran musklen) placering af brystimplantatet.

Snit i armhulen (axillær incision)

At placere snittet i armhulen har den umiddelbare fordel, at arvævet gemmes i armhulen og ofte healer til at være næste usynligt.

Snit i armhulen (axillær incision)Nogle kirurger mener dog at det kan være risikabelt at lægge snittet i armhulen, da det forstørrer risiko for infektioner, i forbindelse med bakterier der til enhver tid findes i hårsækkene. Der er også nogen, der synes, at metoden giver et dårligere overblik over operationsområdet og at implantatet har tendens til at havne noget højre oppe på brystet.

Tilhængere af den axillære metode mener dog, at risiko for infektioner ikke er højre end ved anvendelse af andre metoder, samt mangel på overblik over området og at implantatet havner højre oppe, skyldes manglende erfaring ved teknikken. Derfor ifølge dem er denne incisions metode lige så sikker som andre.

Snit i navlen (transumbilical incision)

Snit i navlen (transumbilical incision)Den største fordel ved transumbilical incision er at snittet ligger skjult i navlen. Ulempen ved denne metode er, at implantatet som bliver ført ind, kan kun placeres foran brystmusklen, kirurgen har færre muligheder for at korrigere eventuelle asymmetrier og yderligere indgreb ikke kan gennemføres gennem samme snit. Snittet ved eventuelle efterfølgende indgreb skal enten placeres i nedre del af areolaen eller langs brystfolden.

Metoden lægger også begrænsninger på hvilke implantattyper der kan anvendes, eftersom kun saltvandsimplantater kan indsættes ved denne metode. Det er derfor meget sjældent at plastikkirurgerne vælger denne metode for brystforstørrelse.

« Brystimplantaternes placering | Konklusion vedrørende valgmuligheder »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk