Metoder for brystløft

Der findes forskellige kirurgiske teknikker/metoder for brystløft. I princippet anvender man forskellige metoder i forbindelse med, hvor store forandringer i brystets udseende man vil opnå. Hvilken metode bliver anvendt er bestemt af følgende faktorer:
Teknikker og metoder for brystløft

  • Brystets form og størrelse
  • Brystets overhang og mængden af overskydende hud
  • Areolaens og brystvorternes position og form
  • Patientens ønske og kirurgens præferencer

I grunden ligger forskellen ved metoder for brystløft i, hvor meget brysthang man kan fjerne. Generelt set kan man sige, at jo mere brysthang kirurgen har til at fjerne, desto flere snit behøves der. Videre følger der beskrivelse af de mest anvendte metoder.

Fyldning af brysthang med brystimplantat

Patienter som har en lille overhang og hvis areolaer har en tilfredsstilende størrelse og placering på brystet, kan med fordel overveje at få indsat en mindre brystimplantat for at fylde brystet ud. Indsætning af brystimplantat kan således eliminere behovet for kirurgisk brystløft og dermed kan man undgå arvæv som opstår i forbindelse med det. For mere information om brystimplantater besøg venligst informationssiden om brystforstørrelse.

Areola løft

Areola løft - BrystløftI nogle tilfælde hvor der er tale om en lille brysthang, kan det være tilstrækkeligt at kun udføre areolaløft, en såkaldt periareolær mastopexy. Her lægges der kun ét snit rundt om areolaen og areolakomplekset. Gennem dette snit får kirurgen adgang til det underliggende brystvæv, som flyttes op og fastgøres i den nye løftede position på brystet.

Denne metode giver kun arvæv rundt omkring areolaerne, men den giver ingen muligheder for at omforme brystet ret meget eller fjerne overskydende hud. Disse begrænsninger indebærer at denne metode giver et ”fladere” bryst end ved anvendelse af et mere invasivt indgreb. I visse tilfælde dog, kan denne metode give gode resultater.

Anker metoden (ankerløft)

Vertikal arvævFor at behandle et mere omfattende brysthang og dermed fjerne betydelige mængder af hud, kræves der at huden under areolakomplekset bliver strækket. Dette indebærer at kirurgen skal anvende større snit, som vil give et vertikal arvæv mellem areolaen og brystfolden.

Ofte kræves der også et snit i brystfolden for at strække huden endnu mere.

Anker metoden (ankerløft)Navnet “ankerløft” kommer dermed fra formen på snittypen og det arvæv om opstår rundt om areolaen, der minder om en anker i at den går rundt om areolaen, ned i vertikal linje til brystfolden og langs brystfolden.

Brystvorterne forbliver for det meste tilsluttede deres oprindelige nerver og blodbaner under hele operationen. Hvis brystet har en meget stor overhang, bliver areolaerne og brystvorterne nogle gange flyttet længere op end nerver og blodbaner tillader det og i disse tilfælde øges risikoen for følsomhedsreduktion.

« Introduktion til brystløft | Sådan bliver et brystløft udført »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk