Sådan foregår et brystløft

Et brystløft, lige som de fleste andre plastikkirurgiske operationer kan deles op i tre faser: preoperativ, operativ og postoperativ. På denne side kan De læse mere om de første to faser.

Planlægning af brystløft

Når De har bestemt Dem for at gennemgå et brystløft, er det første skridt på vejen at booke tid hos en plastikkirurg. De kan læse mere om hvad De behøver at vide i forbindelse med dette på siden om at vælge plastikkirurg ».

Planlægning af brystløftVed den indledende konsultation med Deres plastikkirurg er det meget vigtigt at I får en konstruktiv diskussion sammen. Hver kirurg, præcis som hver patient, har forskellige meninger om hvad, der er passende form og størrelse for bryster.

Plastikkirurgen vil undersøge og måle Deres bryster. Han/hun vil også fotografere brysterne for at senere anvende billeder som referencer både før, under og efter Deres brystløft.

I vil diskutere de faktorer som påvirker operationen. Blandt disse er alder, udgangs forudsætninger (brystets størrelse og from) og hudens beskaffenhed. I skal også diskutere forandringer af areolaer og brystvorter, som typisk bliver flyttet højre op på brystet i forbindelse med et brystløft.

Det er ikke sjældent at et brystløft bliver kombineret med en brystforstørrelse. Når dette er tilfældet, bliver der lagt proteser (brystimplantater) ind i brysterne i forbindelse med brystløftet. Disse kan enten være runde eller dråbeformede (anatomiske) afhængig af hvor meget brystvæv der findes. Implantaterne bliver enten lagt over eller delvis under brystmusklen. Hvis vævet i brystets øvre del er tyndt, anbefales det at lægge implantaterne delvis under musklen.

De kan læse mere om denne del af operationen på informationssiden om brystforstørrelse ».

Deres kirurg skal give Dem en detaljeret beskrivelse af indgrebets gennemførsel, forklare risici og begrænsninger indgrebet indebærer og forsikre at De forstår, hvor arvævet vil ligge og hvordan det vil se ud.

Forberedelse til brystløft

Forberedelse til brystløftDe vil få udførlige instruktioner om hvordan de skal forberede Dem til Deres brystløft. Disse instruktioner inkluderer information om hvad De skal spise og drikke, regler for rygning, anvendelse af vitaminer, medicin og andre præparater. Tobak, alkohol og naturpræparater skal undgås i mindst to uger før og to uger efter et brystløft.

I nogle tilfælde vil man blive bedt om at gennemgå en mammografi undersøgelse for at sikre at der ikke findes medicinske besvær som kan forhindre eller påvirke gennemførslen af et brystløft (hvis der ikke foreligger arveligt grundlag for brystcancer, bliver mammografiundersøgelse foretaget på patienter over 40 år. Ved en arvelighed bliver undersøgelserne oftest fortaget uanset alder).

I forberedelse til operationen indgår en såkaldt preoperativ vask. Denne udføres for at mindske risiko for infektion og går ud på at man, to dage før operation skal tage brusebad to gange om dagen og samtidig anvende et specielt kropsvaskemiddel som kan købes på apoteket.

Som en del af Deres forberedelser skal De også sørge for at nogen kommer og henter Dem efter operationen og at nogen vil hjælpe Dem derhjemme i nogle dage efter at De er vendt tilbage fra klinikken.

Operationsforløb ved brystløft

Brystet kan sammenlignes med en slags hudpose, hvis indhold består af fedt- og brystkirtelvæv. Når hudposen bliver slap, samtidig med at indholdet mindsker eller synker ned, forandres posens udseende.

Operationsforløb ved brystløftPosens (brystets) udseende kan forbedres gennem at den strækkes/formindskes (hud fjernes), fyldes ud (brystimplantat) og gennem at brystets indhold flyttes op. Under et brystløft bliver der udført en eller flere af disse ting, afhængig af hvilke resultater man vil opnå. I forbindelse med et brystløft forandrer man ofte også areolaernes størrelse og placering.

Det første der sker når De ankommer til klinikken på operationsdagen er, at De bliver skrevet ind og tildelt et patientrum. Efter at De har skiftet til operationstøj, vil De møde Deres kirurg, der vil svare på spørgsmål, tage billeder og skitserer operationsområdet med en tuschpen. De vil få beroligende medicin, og efter at have hvilet et stykke tid, vil en sygeplejerske hente Dem og føre Dem til operationslokalet.

Det første som sker i operationslokalet er, at operationsområdet steriliseres og at overvågningsudstyr bliver koblet til. De vil få bedøvelse og operationen vil blive indledt. Brystløft udføres i narkose, eller alternativt i lokalbedøvelse kombineret med sedativ medicin. Indgrebet tager ca. 1-3 timer afhængig af omfanget af operationen.

Operationen bliver indledt med at kirurgen lægger snit, som den valgte metode forudser. Gennem operationssnittet får kirurgen adgang til det underliggende væv, som justeres og flyttes op på brystet. Efter behov, vil brystvorterne blive flyttet op, areolaerne formindsket og overflødig hud fjernet.

Når snitlægning og justeringen af vævet er klar, vil snittet blive syet sammen og i nogle tilfælde vil en dræningstube blive sat under huden. Der bliver lagt en bandage på brysterne og dermed vil operationen blive afsluttet. Derefter flyttes patienten fra operationslokalet til sit rum for at vågne op under tilsyn.

Oftest forlader patienten klinikken samme dag efter et par timers hvile. Men hvis der er behov for det eller hvis patienten ønsker det, kan hun blive på klinikken natten over.

« Forskellige metoder for brystløft | Tiden efter et brystløft »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk