Introduktion til brystreduktion

En brystreduksjon er et plastikkirurgisk indgreb, der anvendes for at formindske brystets størrelse og overhang. En brystreduktion bliver oftest foretaget af medicinske grunde, men udover medicinsk virkning, giver operationen også en æstetisk effekt.

Introduktion til brystreduktionSådan forbedrer en brystreduktion helbredet og udseendet

Mens nogle kvinder ønsker større bryster, findes der også nogle der ønsker det modsatte. Alt for store bryster kan være en psykisk belastning og kan medføre medicinske besvær.

Store bryster kan være en tung belastning for kroppen. De kan være skyld i ryg – og nakkesmerter, irritation af huden, svampeinfektioner i brystfolden, belastede knogler og åndedrætsproblemer. Bh’en kan også volde smerter og efterlade dybe mærker i huden på skuldrene.

Meget store bryster kan også medføre en følelse af lav selvtillid både hos voksne kvinder men især hos teenager piger.

Mindre og flottere bryst

Ved en brystreduktion fjernes der fedt, brystkirtelvæv og hud, som gør brystet mindre, lettere, fastere og giver det et mere æstetisk udseende. I forbindelse med en brystreduktion bliver der oftest foretaget areola reduktion, samtidig med at den bliver flyttet højere op sammen med brystvorten.

En brystformindskelse giver også en mulighed for at ud jævne asymmetrier mellem brysterne. Det overordnede mål med brystreduktion er at give patienten mindre bryster, men samtidig også mere velformet bryster, som har en bedre proportion med hende krop.

Om statslig finansiering af brystreduktion

Som følge af at indgrebet har en medicinsk betydning, kan det blive udført på både offentlige hospitaler og private klinikker. Dette vil sige, at hvis en patient bliver anbefalet at få lavet en brystreduktion af medicinske grunde, kan hun få sin operation betalt af staten.

For at få operationen finansieret af staten bliver der stillet nogle krav, som patienten skal opfylde. Patientens bryst skal volde betydelige besvær samtidig med at patienten skal være i en god fysisk form, dvs. ikke lide af overvægt.

Hvem kan få foretaget en brystreduktion?

Kvinder som ikke lider af overvægt, er ved godt psykisk helbred og har realistiske forventninger til resultatet, kan få foretaget en brystreduktion.

Brystreduktion bliver oftest foretaget for at opnå en medicinsk virkning og give patienten en fysisk lettelse, men der bliver også opnået et kosmetisk resultat af indgrebet. Dette kan betragtes som en positiv ”bivirkning” af operationen. Store hængende bryster giver mange besvær til kvinder, da dette begrænser dem i aktiviteter og indebærer en generel fysisk ulejlighed, derfor vælger disse kvinder at få foretaget en brystreduktion.

Overflødig vækst af brystvæv starter i puberteten, men kan i nogle særlige tilfælde forekomme som følge af graviditet. Brystreduktionen bliver dog kun udført når brysterne er fuldtudviklede. Som undtagelse kan brystreduktionen foretages tidligere, hvis der er tale om stor fysisk ulejlighed.

De individer der har opnået tilstrækkelig modenhed, for at fuldt ud forstå betydning af indgrebet, og som har realistiske forventninger til resultatet af operationen, kan få foretaget en brystreduktion.

« Startside for brystreduktion | Sådan foregår en brystreduktion »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk