Sådan foregår en brystreduktion

Lige som det er tilfældet ved de fleste andre plastikoperationer, kan brystreduktion (brystformindskelse) deles i tre forskellige faser – forberedelse, udførsel og efterfølgende pleje. På medicinsk sprog kaldes disse for preoperativ-, operativ- og postoperativ fase. På denne side vil der blive nærmere beskrevet hvad de første to af disse tre faser indebærer.

Planlægning af en brystreduktion (brystformindskelse)

Planlægning af en brystreduktion (brystformindskelse)Efter at De har bestemt Dem for at gennemgå en brystreduktion, skal De booke tid hos en plastikkirurg. Det er meget vigtigt at De ved den indledende konsultation, vil være opmærksom på hvad Deres plastikkirurg har at sige. Hver kirurg, såvel som hver patient, har forskellige syn på hvilken størrelse og form brystet ideelt skal have.

Plastikkirurgen vil undersøge og måle Deres bryster. Han/hun vil også tage billeder for at bruge dem som reference for både før, under og efter operationen. Kirurgen vil også fortælle om de faktorer som kan påvirke operationen, bl.a. alder, udgangssituation (brystets størrelse og form) og hudens beskaffenhed.

De vil også tale om areolaen og brystvortens formindskelse og flytning. Typisk bliver de flyttet op og placeret i minimum samme højde som folden under brystet. De vil blive placeret således, at brystvorten vil pege fremad.

Deres kirurg skal give Dem en detaljeret beskrivelse af hvordan indgrebet gennemføres, hvilke risici og begrænsninger indgrebet indebærer og hvordan arvævet efter indgrebet vil se ud. Som patient skal man forstå at man skifter det store og hængende bryst med et mere eller mindre synligt arvæv på brystet.

Forberedelser indenfor en brystreduktion

Planlægning af en brystreduktionHos Deres kirurg vil De få instruktioner for hvordan De skal forberede Dem til Deres brystreduktion. Informationen omhandler hvad De må spise og drikke, regler for rygning, anvendelse af vitaminer, mediciner og andre præparater. Tobak og alkohol bør udelades i mindst to uger før og efter en brystformindskelse.

I nogle tilfælde bliver De bedt om at gennemgå en mammografiundersøgelse for at sikre at der ikke er medicinske problemer, der kan påvirke gennemførsel af brystreduktionen. (Hvis der ikke foreligger arveligt grundlag for brystcancer, bliver mammografiundersøgelse foretaget på patienter over 40 år. Ved en arvelighed bliver undersøgelserne oftest fortaget uanset alder).

Typisk overnatter man på klinikken eller hospitalet efter operationen, og kommer hjem dagen efter. Som en del af Deres forberedelse skal De sikre, at der kommer nogen og henter Dem på klinikken, samt at nogle vil assistere Dem derhjemme de første par dage efter operationen.

Operationsforløb ved brystreduktion

En brystreduktion bliver udført under narkose, den tager ca. 2 – 3 timer og der findes flere forskellige måder at gennemføre operationen på. Den mest brugte måde er den, hvor kirurgen lægger et snit rundt om brystvorten, ned over midten af brystet og videre i den naturlige fold under brystet. Fordi snittet i sin form ligner et anker, bliver det ofte kaldt for ankersnit.

I løbet af operationen bliver overflødig brystkirtelvæv, fedt og hud fjernet, samtidig med at areolaen og brystvorten formes til det ønskede udseende og bliver sat på sin nye plads på brystet. Bagefter fører kirurgen den tilpassede hud oppe fra brystet rundt om areolaen og på den måde former kirurgen brystets nye form. Hvis der er behov for det, bliver der i området under armhulerne foretaget en fedtsugning.

Operationsforløb ved brystreduktion

Brystvorterne forbliver som regel tilsluttet sine oprindelige nerve- og blodbaner, men hvis brysterne er meget store, kan der opstå et behov for at flytte både areolaerne og brystvorterne langt væk fra deres naturlige position på brystet. Dette kan medføre at følsomhed i, og blodcirkulation til, areolaerne og brystvorterne bliver forværret.

Sammenslutningssting bliver lagt rundt om areolaen, og videre ned i en vertikal linje langs folden under brystet. I nogle tilfælde kan brystformindskelse udføres uden, at det horisontale snit behøves i brystfolden. Dette vil minimere dannelsen af arvæv. I nogle sjældne tilfælde kan en brystformindskelse opnås gennem kun fedtsugning som betyder ingen ar.

Når snittet sammensluttes, bliver der lagt en bandage på brysterne og patienten bliver efterfølgende ført fra operationsstuen til et hvilerum, hvor der bliver holdt tilsyn med patienten mens hun vågner. I nogle tilfælde forlader patienten klinikken efter et par timers hvile den samme dag og i andre tilfælde vil patienten blive på klinikken natten over.

« Introduktion til brystreduktion | Tiden efter din brystreduktion »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk