Tiden efter brystreduktion (brystformindskelse)

Efter en brystreduktions operation bliver der lagt en stødbandage rundt om brysterne. I visse tilfælde bliver der båret kompresbandager under en stram sports – bh. Nogle gange bliver der også sat en dræningstube ind i hvert bryst for at dræne eventuelt blod og væske, som kan samles i brystet efter indgrebet.

Smerte og ubehag efter en brystformindskelse

De vil opleve smerte de første dage efter operationen – især ved bevægelse. Derefter, under de følgende 7 – 10 dage, vil De opleve et vist ubehag. De vil få smertestillende medicin i forbindelse med og efter operationen.

Fjernelse af bandage og sting

Fjernelse af bandage og stingBandagen bliver fjernet et par dage efter Deres brystreduktion. De skal dog anvende en stram sports – bh døgnet rundt i den første måned efter operationen samt under den aktive del af døgnet i løbet af den anden måned. Stingene bliver fjernet efter 1 – 3 uger, med mindre der bliver anvendt selvabsorberende sting, som ikke behøves at blive fjernet.

Hævelse og følsomhedsforandring

Deres første menstruation efter brystformindskelsen kan få Deres bryster at hæve og føles ømme. De kan opleve perioder med kortvarig intensiv smerte i brysterne de første par måneder efter operationen. De skal regne med, at som følge af hævelsen kan der opstå følsomhedsreduktion i huden og brystvorterne. Normalt aftager den nedsatte følsomhed gradvist i løbet af de første 6 uger. Nogle patienter oplever dog tilstanden i op til ét år eller længere, og i særlige tilfælde kan den nedsatte følsomhed være permanent.

Tilbagevendelse til arbejdet og normale aktiviteter efter en brystreduktion

Tiden efter brystreduktion (brystformindskelse)Selv om brystet vil være ømt efter operationen, er det normalt at patienterne begynder at røre sig én eller to dage efter operationen. Man skal dog undgå at løfte tunge ting den første måned efter operationen.

De vil få gennemgående instruktioner fra Deres plastikkirurg om hvordan Deres restituerings periode vil forløbe og hvordan De vender tilbage til Deres daglige aktiviteter. De fleste patienter vender tilbage til deres arbejde (hvis det ikke er alt for fysisk anstrengende) og deres normale sociale aktiviteter efter ca. 2 – 3 uger. Det er dog helt normalt at føle sig fysisk begrænset flere uger efter. Træning og fysiske aktiviteter bør begrænses til strækøvelser og gåture, indtil De får Deres kræfter tilbage.

De bør undgå at have sex i løbet af seks uger eller mere efter operationen, da sex kan lede til at operationsarret vil hæve og brede sig. De skal også undgå alt andet end forsigtig berøring af brystet i seks uger. En vis væskelækage fra arvævet er normalt, men hvis De oplever blødning eller kraftig smerte, skal De kontakte klinikken for rådgivning.

« Sådan udføres en brystreduktion | Risici og komplikationer ved brystreduktion »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk