Alt om CoolSculpting (Cryolipolysis)

CoolSculpting eller Cryolipolysis som det også bliver kaldt, er en ikke kirurgisk metode som bruges til at reducere lokale fedtdepoter på kroppen.

CoolSculpting eller Cryolipolysis som det også bliver kaldtCoolSculpting går ud på ved hjælp af såkaldt Cryolipolysis at afkøle fedtlaget under huden, så at fedtcellerne – som er mere kuldefølsomme end det omgivende væv – dør. De døde fedtceller bliver transporteret væk fra kroppen gennem naturlige processer.

Der findes videnskabelig dokumentation for at metoden Cool Sculpting virker. Den reducerer kropsfedt i de behandlede områder. Resultatet bliver permanent da kroppen ikke kan danne nye fedtceller.

Fedtcellerne bliver frosset ihjel

Teknikken som kaldes Cryolipolisis som bruges ved CoolSculpting blev udviklet af den amerikanske læge Rox Anderson. I sine studier har han opdaget at børn som har suttet længe på en ispind taber fedtdepoterne i kinderne.

Det er kendt at fedt bliver påvirket og størkner ved betydeligt lavere temperaturer end andre substanser. Udrustede med denne viden udviklede virksomheden Zeltiq i samarbejde med Dr. Rox teknikken CoolSculpting.

Man har nu udviklet en maskine som gør det kommercielt muligt at præcisionsafkøle kropsvæv til den temperatur hvor fedtcellerne fryser ihjel og derefter forsvinder. De klinikker som har denne maskine tilbyder nu CoolSculpting.

Behandlingsinformation for CoolSculpting (Cryolipolysis)

Cool Sculpting er en enkel og smertefri behandling med få risici. Den bliver udført af en læge eller en sygeplejerske som har gennemgået uddannelse i brug af maskinen. Umiddelbart efter behandlingen kan patienterne vende tilbage til deres normale aktiviteter.

Hvilke resultater kan jeg forvente af Cool Sculpting?

Hvilke resultater kan jeg forvente af Cool Sculpting?Præcis som fedtsugning er CoolSculpting en metode til at fjerne enkelte lokale fedtdepoter på patienter som ellers er i en god fysisk form. Det er ikke en måde at behandle en generel overvægt på.

CoolSculpting bruges i første omgang for at reducere fedt på maven, hofter, ryg, bh-linjen, bagside af arme, samt inder-, yder- og bagside af lår.

Det endelige resultat af en Cool Sculpting bliver synligt efter 2-3 måneder. Producenten af produktet henviser til studier som viser en 20% reduktion af fedtet i de behandlede områder efter én behandling. Andre studier viser i det mindste 10%. Man skal typisk udføre 1-3 behandlinger pr. område.

CoolSculpting kan ikke erstatte traditionel fedtsugning men er et godt alternativ for den som med de korrekte forudsætninger søger en enklere behandling uden smerte og behov for bedrings periode.

Sådan bliver en Cool Sculpting udført

En CoolSculpting tager 1-3 timer og du kan vende tilbage til dine normale aktiviteter umiddelbart efter behandlingen.

Sådan bliver en Cool Sculpting udførtBehandlingen bliver indledt med information og dokumentation af patientens udgangskarakteristikker gennem vejning, måling, fotografering osv.

Når man er klar med forberedelserne, tager patienten plads på en speciel bænk hvor han eller hun forbliver i halvsiddende eller liggende stilling afhængig af det område som bliver behandlet.

Behandleren vasker huden, markerer behandlingsområdet og applicerer en gelelignende substans over området. Derefter fastgøres selve behandlingsdysen i behandlingsområdet. Dysen skaber et vakuum som suger huden op mod to kølepaneler som sætter i gang den s.k. cryolipolysis.

Nogle patienter oplever ubehag når huden bliver kølet ned de 12 grader som kræves for at opnå den ønskede effekt. Følelsen ligner den som man får når man lægger en ispose mod sin hud. Her er der dog tale om ikke større ubehag end det og under behandlingen vil man typisk læse et blad, snakke eller se fjernsyn. Efter én til et par timer bliver dysen fjernet og dermed er behandlingen afsluttet.

Umiddelbart efter behandlingen bliver området masseret. Noget rødme, ømhed, hævelse og følsomhedsreduktion kan forekomme i op til et par uger. Det er dog ikke sådan at dette vil forhindre patienten i hans eller hendes hverdags aktiviteter, job, træning osv.

Priser for Cool Sculpting

Priser for Cool SculptingNår dette skrives foregår lanceringen af CoolSculpting med Cryolipolysis på flere danske klinikker. Prisen som disse klinikker angiver ligger på mellem 5.000 – 10.000 kroner og den nederste prisgrænse er for mindre behandlinger mens den højere er for dem som er større.

CoolSculpting – yderligere information og muligheder

Diskuter, læs mere eller gå videre med din interesse for CoolSculpting gennem cryolipolysis ved hjælp af linkene herunder.

(Kommer snart!)

Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk