Tiden efter en brystforstørrelse

Smerte og træthed

Man oplever typisk en meget tydelig smerte i operationsområdet lige efter at operationsbedøvelse aftager og de næste 2 til 4 dage, men De vil få smertestillende medicin. Efter nogle dage vil smerten aftage men De vil opleve træthed og ømhed.

Det er normalt at opleve brændende følelse i brystvorterne i omkring to uger efter operationen, men den vil forsvinde samtidig med at hævelsen vil aftage.

Så hurtigt som muligt, men senest et par dage efter operationen, vil De være i stand til at stå op fra sengen og bevæge Dem.

Bandage og støtte-BH

Bandage og støtte-BHEfter nogle dage vil operationsbandagen blive taget af og denne erstattes med en sports-Bh, som De i princippet skal have på døgnet rundt i op til én måned. Dette er en meget vigtig periode, eftersom Deres implantater i løbet af den, skal heales på plads. Efter 7 – 14 dage fjernes sting, med mindre der blev anvendt en organisk tråd, som absorberes af kroppen.

Pleje af operationsaren

Deres ar vil være lyserøde og føles stive i mindst seks uger. Størrelsen af arvævet kan forblive den samme eller i nogle tilfælde blive større i op til flere måneder efter brystoperationen. Derefter vil arvævet tilegne sig hudfarven og blive mere og mere usynlig. Det kommer dog aldrig til helt at forsvinde.

For at arvævet skal heale så godt som muligt, anbefales det at patienten ikke udsætter det for UV stråling i løbet af mindst seks måneder, samt at patienten anvender bredt kirurgisk plaster for at beskytte arvævet mod spænding i huden når fysiske aktiviteter bliver udført.

De kan læse mere om arvævsdannelse og hvordan De skal beskytte Deres arvæv efter en brystforstørrelse på informationssiden om ar efter plastikkirurgi ».

Øvrigt

Tilbagevendelse til arbejdet og normale aktiviteterDe vil få detaljeret information fra Deres kirurg om hvilke restriktioner De skal følge i perioden efter Deres brystforstørrelse. Disse instruktioner vil De få for Deres sikkerheds skyld og for at sikre Dem de bedst mulige resultater med Deres brystforstørrelse.

Umiddelbart efter operationen vil De kunne se dens resultat. Forandringer vil dog først stoppe ca. et halvt år efter operationen og det er der hvor De skal have en efterkontrol hos Deres kirurg for at kontrollere slutresultatet.

Tilbagevendelse til arbejdet og normale aktiviteter

Alt afhængig af hvor meget fysisk aktivitet Deres arbejde indebærer, kan De vende tilbage nogle dage efter operationen. De skal følge Deres kirurgs anvisninger og anbefalinger i dette tilfælde.

De vil højt sandsynlig være meget følsomme i brystområdet i to til tre uger. Når følsomhed og ømhed i området aftager, efter normalt tre til fire uger, vil fysisk kontakt i området ikke volde ubehag. De vil kunne vende tilbage til noget mere krævende fysisk aktivitet og træning efter ca. 4 – 6 uger.

« Sådan forgår en brystforstørrelse | Risici og komplikationer vid brystforstørrelse »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk