Tiden efter en fedtsugning

Tiden efter en fedtsugning kan opleves forskellig, alt afhængig af hvilken metode for fedtsugning man bliver behandlet med. Postoperativ periode efter den traditionelle fedtsugning opleves typisk hårdere end ved behandling med laserfedtsugning (Smart Lipo) eller radiofrekvensfedtsugning (Body Tite). Derfor er beskrivelserne af postoperativ periode delt op efter metode.
Efter en fedtsugning

Postoperativ periode ved fedtsugning med traditionel metode

Som det blev nævnt før, forløber den postoperative periode efter fedtsugning med den traditionelle metode hårdere end ved laserfedtsugning eller radiofrekvensfedtsugning.

Sårlægning og dræning

Efter fedtsugningen vil der lække væske gennem indgangssnitterne. I nogle tilfælde vil der blive sat en lille dræningstube under huden for at forhindre væskesamling. Den vil blive tage ud efter en eller et par dage. Det kan være en god idé at have et ekstra lagen på sengen natten efter fedtsugning. Lækker der væske, er det ikke så godt hvis den vil farve madrassen.

Kompressionsklædestykke

KompressionsklædestykkeEn trykbandage eller en hofteholder vil blive sat på behandlingsområdet for at mindske hævelse og tilpasse huden dens nye pasform. Denne kompressionsbandage skal bæres på i løbet af 2 – 3 måneder for at minimere risiko for ujævnheder og for at fremskynde healings processen.

Komplementerende behandlinger

Ujævnheder er det store problem efter fedtsugningen. Jo mere omfattende en fedtsugning har været, desto større chance er der for ujævnheder. Kropsvægt (BMI) er en vigtigt faktor i dette tilfælde, lige som kompresbandage også er.

Nogen form for massage af operationsområde er også vigtig. Den bedste teknik er Endermologi eller LPG. Dette er en slags massage der øger blodcirkulation i vævet. Denne behandling mindsker risiko for dybe arvævsdannelse, hjælper med healingsprocessen og er en behagelig procedure i sig selv. Normal bliver der anbefalet at man gennemgår 6- 8 behandlinger med start 6 uger efter fedtsugningen. Nogle gange kan det også være fordelagtigt at gennemgå denne behandling 2 -3 gange inden fedtsugningen for at forbedre blodcirkulation før operationen.

Forebyggende antibiotikabehandling

Forebyggende antibiotikabehandlingDet er ikke sjældent at man vil blive behandlet med antibiotika for at undgå infektion.

Smerte og ubehag

De kan ikke regne med at De vil have det godt eller se godt ud umiddelbart efter operationen. På trods af at de nye metoder for fedtsugning minimerer ubehag efter operationen, vil De stadigvæk opleve smerte, ømhed, hævelse, blødning og eventuelle følsomhedsfrafald på operationsområdet. Smerten kan holdes nede med smertestillende medicin, med De vil opleve stivhed og ømhed i flere dage.

Det er helt normalt at føle sig lidt urolig og nedtrykt i op til et par uger efter operationen, men disse følelser vil aftage i takt med at Deres udseende og velvære vil blive forbedret.

Tilbagevending til arbejde og normale aktiviteter

De vil lidt efter lidt begynde at få det bedre. Efter en uges sygemelding, kan man typisk vende tilbage til arbejdet. Sting vil blive taget af inden ti dage efter operationen.

Mere krævende aktiviteter skal undgås i mindst én måned, i løbet af hvilken kroppen gradvis restituerer sig og healingprocessen pågår. Det meste af hævelsen og blå mærker forsvinder i løbet af den første måned efter indgrebet. Men hele sårhealingsprocessen vil tage længere tid og slutresultatet vil først kunne blive vurderet efter 6-8 måneder.

Postoperativ periode ved laserfedtsugning (Smart Lipo)

Forløbet efter en fedtsugning med laser er betydelig lettere end efter en fedtsugning med traditionel metode. Man kan oftest vende tilbage til arbejdet umiddelbart efter indgrebet, men behandlingen kan også kræve et par sygedage.

Kompressionsbandage

KompressionsbandageFor at undgå hævelse, skal De bære en kompressionsbandage eller elastisk bind som fikseres på operationsområdet, døgnet rundt i løbet af 2 – 3 uger efter behandlingen. Det er også en god idé at fortsætte med at have bandagen på dagligt i yderligere 2 uger.

Smerte, hævelse og ubehag

Det er helt normalt at have vis smerte, ømhed og hævelse i operationsområdet i løbet af de første to uger. Smerte behandles med almindelige smertestillende piller, så som Panodil eller Ibupren. I vise tilfælde og hvis et større område blev behandlet, vil der blive tilskrevet speciel medicin og en forebyggende antibiotikabehandling i løbet af de første dage efter operationen.

Postoperative restriktioner

Postoperative restriktionerDet er en god idé at give operationsområdet en lettere massage, med start ca. To uger efter operationen. Man skal dog vente ca. 5 uger med at udsætte området for kraftigere behandling, så som LPG Endermologie.

Man skal undgå krævende fysiske aktiviteter og træning i første to uger og sørge for at drikke rigeligt vand. Man må heller ikke bade de første to dage efter indgrebet.

Postoperativ periode ved radiofrekvensfedtsugning

Tiden efter en radiofrekvensfedtsugning er lettere end den som følger efter en fedtsugning med traditionel metode, men den forløber hårdere end tiden efter laserfedtsugning.

Kompressionsbandage

Umiddelbart efter en radiofrekvensfedtsugning forsynes patienten med en såkaldt kompressionsbandage, som har til formål at mindske hævelse i operationsområdet. Kompressionsbandagen skal bæres på døgnet rundt i løbet af de første tre uger og derefter skal den være på om natten i de tre følgende uger.

Smerte og ubehag

Smerte og ubehagVed normale omstændigheder er smerten meget begrænset efter en radiofrekvensfedtsugning og vil være mærkbar i 1-2 dage. Under denne periode får man almindelig smertestillende piller som Panodil eller Ibupren, og i nogle tilfælde vil man få tilskrevet en stærkere smertestillende medicin.

Hævelse

Hævelsen der opstår som resultat af indgrebet bliver holdt tilbage af bandagen og patienten kan som regel vende tilbage til normale aktiviteter efter 24 timer. Efter 7 – 10 dage forsvinder hævelsen og patienten kan mere eller mindre se resultatet af sin behandling, selv om det tager 3 – 4 måneder inden man fuldt ud kan bedømme resultatet.

Vise dele af det behandlede område kan føles hårde. Det er helt normalt og hårdhed vil forsvinde efter ca. 3 måneder.

Sting og dræning

Operationssnitterne bliver sammensluttet med plaster eller sting og kompres. I de tilfælde hvor sting bliver lagt, anvendes en biotråd som bliver absorberet af kroppen en eller to dage efter operationen. I nogle tilfælde, og især når store mængder fedt bliver fjernet, vil der blive lagt en dræningstube ind under huden for at mindske hævelse. Tuben fjernes efter én dag.

Restriktioner efter en radiofrekvensfedtsugning

Tre dage efter radiofrekvensfedtsugning kan man begynde at tage brusebad som man plejer. Man skal dog tage sin kompressionsbandage af. Dette skal man gøre mens man ligger i sengen, da ens blodtryk risiker at falde, som kan resultere i svimmelhed.

Man bør begrænse anstrengende fysiske aktiviteter i løbet af den første uge efter fedtsugningen.

For at mindske risiko for ujævnhæder, skal man massere operationsområdet gennem at selv ”ælte” det et par gange om dagen i 5 – 10 minutter ad gangen. Den hårdere type massage, så som LPG Endermologie har en positiv effekt på behandlingsresultatet. Disse behandlinger skal dog først startes 3 uger efter radiofrekvensfedtsugning.

« Sådan bliver en fedtsugning udført | Risici og komplikationer ved fedtsugning »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk