Tiden efter en maveplastik (maveskindsoperation)

En maveplastik skal betragtes som et relativt stort plastikkirurgisk indgreb og den postoperative periode opleves ret ubekvem for patienter. For kroppen betyder indgrebet en stor belastning og den tager tid til at heale.

Indlæggelse

Tiden efter en maveplastik (maveskindsoperation)Afhængig af hvor omfattende Deres maveplastik er, vil de være på klinikken alt mellem et par timer og et par dage. De vil blive tildelt et specielt mavekorset, som De skal have på i op til to måneder.

Smerte og træthed

Området omkring maven vil være hævet og De vil have smerter de første par dage efter operationen. Smerten bliver behandlet med smertestillende medicin. Den smerte, som er resultat af at De rører Dem, er dog svær at behandle. De vil føle træthed de første uger efter indgrebet. Det er godt hvis Deres afføring ikke er for hård, for at ikke anstrenge mavemuskulaturen i forbindelse med toiletbesøg.

Sting fjernelse

Sting vil blive fjernet i flere omgange med begyndelsen ca. en uge efter operationen og sluttende to uger senere, med mindre kirurgen anvender biotråd, som kroppen absorberer selv.

Hævelse og arvæv

Hævelse ovenfor arvævet vil være der i flere måneder efter operationen og mens arvævet healer kan det i de første tre til seks måneder forværres for så at blive bedre igen. Dette er helt normalt. De skal regne med at det tager op til 18 måneder inden arvævet glatter sig ud og blegner. Det kommer dog aldrig til at forsvinde men kan blive dækket med det meste af tøj, også badetøj.

De kan læse mere om arvæv og hvordan De kan skabe de bedste forudsætninger for dets healing efter Deres maveplastik (maveskindsoperation) på… informationssiden om arvæv ».

Tilbagevenden til normale aktiviteter efter en maveplastik

Det kan tage alt fra uger til måneder før De er tilbage i Deres normale rytme. Hvis De fra starten af var i en god kondition og havde stærke mavemuskler, bliver bedringen betydelig hurtigere. Nogle personer kan vende tilbage til sit arbejde allerede én uge efter deres maveplastik, mens det for andre tager op til én måned.

Hård træning skal undlades indtil De vil kunne træne uden at mærke ubehag. Det har en meget stor betydning, at man ikke belaster bugmuskler med at løfte tunge ting. Hvis man skal løfte noget, skal man sørge for at gøre det med benene og beholde ryggen rank.
Støttende bandage efter maveplastik

Restriktioner efter Deres maveplastik

De vil få udførlige instruktioner fra Deres plastikkirurg om hvordan De skal tage bad og bytte Deres bandage ud. Normalt tages alle ”hvide” bandage af efter tre til fire dage og De kan derefter tage brusebad som De plejer.

De skal røre meget forsigtigt på Dem, samtidig bør De stå og gå med overkroppen bøjet lidt fremad for at undgå belastninger på operationssåret. Det er dog vigtigt at De vil begyndte at røre på Dem og bevæge så snart som muligt efter Deres maveplastik.

« Sådan bliver en maveplastik udført | Risici og komplikationer vie maveplastik »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk