Tiden efter en øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation)

En øjenlågsoperation, set fra kirurgisk perspektiv, er et relativt ukompliceret indgreb og patienterne oplever tiden efter operationen som temmelig udramatisk. Nogle gange kan der dog forekomme kraftige hævelser.

Smerte og ubehag

Tiden efter en øjenlågskirurgUmiddelbart efter øjenlågskirurgi mens bedøvelsen vil aftage, vil patienten opleve en intensiv smerte. Denne vil dog aftage efter 30 – 45 minutter. Derefter kan øjenlåg føles anspændte og ømme i løbet af den første uge. Ubehaget behandles med smertestillende medicin.

Hævelse og blå mærker

Hævelse og blå mærker behandles og minimeres gennem at isposer lægges på øjnene ifølge lægens anvisninger. (Blåmærkernes omfang varierer fra patient til patient, men kulminerer normalt efter én uge og forsvinder helt efter 2 – 4 uger). For at hjælpe hævelsen til at aftage skal patienten sove på ryggen med forhøjet hoved i to uger efter operationen.

Midlertidigt ubehag

Under de første uger kan patienten opleve en overproduktion af tårevæske, lysfølsomhed og midlertidige synsforstyrrelser. Fra stingene bliver taget af, og dette normalt gøres inden én uge, vil hævelsen og irritationen begynde at gradvis aftage og De vil både føle og se bedre ud.

Tilbagevendelse til arbejdet og normale aktiviteter

De vil kunne begynde med at se fjernsyn og læse ca. tre dage efter Deres øjenlågsoperation. De vil dog ikke kunne starte med at bære kontaktlinser før tidligst to uger efter operationen.

De fleste patienter føler at de er klar til at vende tilbage til arbejde og vise sig offentligt 5 – 10 dage efter deres øjenlågskirurgi. Det er også der, hvor patienterne kan starte med at anvende noget sminke for at dække de blå mærker der er stadigvæk tilbage.

Det er normalt, hvis De vil mærke at De er blevet følsom overfor sollys, vind og andre irritationskilder i flere uger efter operationen. Dette kræver at De bruger solbriller og anvender solcreme ved stærkt sollys.

Beskyttelse af øjnene efter Deres øjenlågskirurgiDe vil få instruktioner om at holde Deres aktivitets niveau på et minimums niveau gennem tre til fem dage efter Deres øjenlågsoperation og at undgå anstrengende fysiske aktiviteter i ca. to uger. De skal også sørge for at undgå alkohol, da det medfører væskeretention.

Beskyttelse af øjnene efter Deres øjenlågskirurgi

Deres kirurg vil give Dem instruktioner om hvordan De skal beskytte og vaske Deres øjne. Mange plastikkirurger tilskriver øjendråber/salve eftersom øjnene efter operationen kan føles tørre og klø en del. Salven vil beskytte hornhinden fra udtørring.

« Sådan bliver en øjenlågskirurgi udført | Risici og komplikationer ved øjenlågskirurgi »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk