Tiden efter en øreoperation (ørekirurgi)

En øreoperation er en relativt udramatisk operation. Det gælder også den postoperative periode. Både voksne patienter og børn er oppe fra deres seng allerede et par timer efter sin operation.

Smerte og ubehag

Tiden efter en øreoperation (ørekirurgi)Fra tiden bedøvelsen vil begynde at tage af og i nogle timer derefter, vil patienten opleve en temmelig stærk smerte i ørene. Denne smerte er delvis forårsaget den bandage som lægges med tryk mod ørene. Smerten behandles med smertestillende medicin og aftager i løbet af de første 3 – 4 dage. En mere plagende tryksmerte kan opleves i op til én uge.

Det er den postoperative periode og besvær, som gør at barnet selv skal være motiveret og informeret til at gennemgå en øreoperation (ørekirurgi).

Bandage og stingtagelse

”Turbanbandagen” vil blive taget af efter 4 – 7dage og erstattes med en pandebåndslignende bandage som skal bæres dag og nat i to til tre uger for at stabilisere formforandringen og forhindre øret i at bøje fremad.

Pandebandagen kan fjernes midlertidigt for vask af hår og ansigtet. Hvis reabsorberende tråde anvendes, vil sting forsvinde af sig selv, ellers vil de blive taget af efter 1 – 2 uger.

Blå mærker

Ørene kan være misfarvede af blå mærker og ømme i den første måned efter en øreoperation.

Restriktioner og tilbagevendelse til normale aktiviteter

Alle aktiviteter som indebærer risiko for at ørene bøjes, skal undgås i mindst én måned. Voksne kan normalt tilbagevende til deres arbejde efter et par dages sygemelding efter deres ørekirurgi.

Børn kan vende tilbage til skolen efter ca. én uge, men skal samtidig undgå fysiske lege i løbet af den første måned. Det er godt hvis en læge kan holde øje med barnet i denne periode.

« Sådan foregår en øreoperation | Risici og komplikationer ved øreoperation »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk