Tiden efter en næsekorrektion (næseoperation)

Smerte og ubehag

Umiddelbart efter Deres næseoperation skal De, for at mindske blødning og hævelse, hvile hovedet i en let oprejst position i et par timer. Når lokalbedøvelsen vil aftage, kan De opleve smerte i operationsområdet, kombineret med en generel hovedpine. Almindelige smertestillende, som De vil få, fjerner smerten. Udover vis smerte skal De også regne med at opleve hævelse i ansigtet i de første 24 timer efter næsekorrektionen.

Hævelse og blå mærker

Tiden efter en næsekorrektion (næseoperation)Ved en såkaldt total næsekorrektion, hvor også benstrukturen bliver berørt, opstår der altid blå mærker under øjnene, som forsvinder efter knap to uger. Uanset indgrebets omfang, vil De opleve hævelse – og dannelse af blå mærker i ansigtet. Disse vil begynde at aftage efter to til tre dage.

Uanset hvad, vil De have det bedre end De vil se ud til at have det. Det meste af hævelsen og de blå mærker vil forsvinde inden to uger. Nogle mindre hævelser, især i næsen, vil dog forblive der i flere måneder, og i nogle tilfælde i op til ét år. Dette vil ikke være synligt for Deres omgivelser.

Blødning og næsebandage

Næseblødning er normalt de første par dage efter operationen og De vil naturligvis føle træthed i én uge eller to. De vil få informationen om at De ikke må pudse næsen i løbet af første uge, mens såret i næsen healer. Hvis Deres næse er blevet tamponeret efter operationen (fastgøres med bandagen i næseborene), bliver disse fjernet enten efter et par døgn eller efter 7 – 14 dage, afhængig af den type af næseplastik De gennemgik. Allerede der vil De have det meget bedre.

Briller og kontaktlinser

Hvis De bruger kontaktlinser, kan De anvende dem lige så snart De har brug for det. Briller er det værre med. Så snart gipsen bliver taget af, må næsen ikke belastes med briller. Dette vil sige, at briller bør fastsættes med plaster på panden eller bliver anvendt på en anden måde, så de ikke sidder på næsen før er healet. (ca. 2-4 uger efter operationen)

Tilbagevenden til arbejde og normale aktiviteter

De fleste som gennemgår en næsekorrektion er oppe fra sengen inden to dage og kan vende tilbage til skolen eller let fysisk arbejde efter ca. én uge. Det vil dog tage flere uger til før De vil føle, at De har energi og overskud igen.

De vil få instruktioner fra Deres kirurg om hvordan De gradvis kommer tilbage til Deres ordinære aktiviteter. Disse instruktioner vil naturligvis indebære at De bør undgå krævende fysisk aktiviteter (svømning, løb, sex, bøjning fremad, dvs. alle former af aktiviteter som øger blodtrykket) i to til tre uger.

De skal også passe på med at støde, røre eller klø hårdt på næsen eller udsætte den for solstråler i de første to måneder. De skal også være forsigtig når De vasker eller sminker Deres ansigt eller vasker håret.

Efterkommende besøg efter Deres næsekorrektion

Efterkommende besøg efter Deres næsekorrektionDeres kirurg vil kalde Dem til regelmæssige undersøgelser i de første to måneder efter deres næsekorrektion. Hvis De vil oplever nogle atypiske symptomer eller ubehag, bør De omgående kontakte Deres kirurg.

Når gipsbandagen tages af, kan patienten se 70-80% af slutresultatet inden hævelsen vil forsvinde i området. Hævelsen vil gradvis aftage i løbet af de næste fire uger. Slutresultatet kan dog først vurderes efter ét år, og i nogle tilfælde skal der gå længere tid. Næsen vil se helt normalt ud i løbet af denne tid.

« Sådan foregår en næsekorrektion Risici og komplikationer ved næsekorrektion »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk