Hvem kan få foretaget en fedtsugning

En fedtsugning er en effektiv metode til at komme af med lokale fedtdepoter, som ikke kan påvirkes af diæt eller træning. Det er dog ikke et indgreb man skal benytte sig af for at opnå generelt vægttab og det kan ikke erstatte traditionel slankekur.

Stram hud giver bedre resultater

Ved en fedtsugning fjernes der fedtdepoter mellem huden og underliggende væv. Når sådan et fedtdepot fjernes, bliver huden slap på behandlingsstedet. En stram hud med høj elasticitet vil derfor give bedre resultater efter en fedtsugning.

Stram hud giver bedre resultaterHuden med en nedsat elasticitet pga. vægttab, cellulitis eller alderen, har ikke den samme evne til at tilpasse sig den nye kropsform. Yderlige kirurgiske indgreb eller komplementerende behandlinger vil derfor være nødvendige for at stramme huden op eller fjerne dens overskud.

Da det er en kirurgisk udfordring at få huden strammet op mens fedtet bliver suget ud, blev der udviklet en speciel teknik for fedtsugningen som samtidig også giver en hudopstrammende effekt. Vi vil komme tilbage til denne teknik i artiklen om metoder for fedtsugning.

Nogle fedtdepoter kan ikke behandles

Mænd er som regel sværere at behandle end kvinder, da mænd oftest har hårdere fedtlag, samtidig med at meget af mænds fedt ligger inde i mavesækken og vises som en ølmave. Disse fedtdepoter kan ikke fjernes vha. kirurgi.

De der kan få foretaget en fedtsugning

På baggrund af ovenstående kan vi konkludere at de, der egner sig bedst til en fedtsugning er personer med normal vægt, med elastisk hud som har lokale fedtdepoter mellem huden og muskulaturen.

Det er vigtigt, at have et realistisk billede af hvilke resultater indgrebet kan give. Man skal derudover være ved god fysisk og psykisk helbred. Patienternes alder ikke har en stor betydning og fedtsugningen kan udføres på både mænd og kvinder.

Hvilke kropsdele egner sig bedst til fedtsugningen?

Hvor nemt det er at fjerne fedtvævet, kommer an på hvor fedtvævet befinder sig på kroppen. Det er derfor, at nogle kropsdele er mere egnede til fedtsugning end andre. Det er ofte fedt- og omgivende vævs beskaffenhed, der afgør hvor meget fedt der kan fjernes i de forskellige behandlingsområder, uden at der opstår ujævnheder eller slap hud.

Hvilke kropsdele egner sig bedst til fedtsugningen

Billedet viser de områder som kan behandles med fedtsugning

Generelt kan det siges, at mave (især nedenfor navlen), hofter, underside af lår, knæets inderside, ryggen, halsen og hagen, hører til de steder på kroppen som har største forudsætninger for at give et vellykket resultat af fedtsugningen.

Lårets inderside og overarmene kan også fedtsuges, men man skal være forsigtig med mængden af fedt som fjernes da risiko for slap hud er en del større i disse områder.

Også lægge, baller og ankler/fodled kan behandles med fedtsugning men behandlingen kan dog ikke give lige så tilfredsstillende resultater som ved fedtsugningen af andre dele af kroppen.

Fedtsugningen bliver også udført for at mindske brystets volumen hos mænd (nogle gange i kombination med OP for at fjerne brystkirtelvæv) og for at fjerne fedtsvulster- de såkaldte lipomer.

« Introduktion til fedtsugning | Forskellige metoder for fedtsugning »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk