Din guide til medicinering mod hårtab

Lægemiddel og medicinering mod hårtabHårtab kan stoppes og til en vis grad vendes vha. lægemiddelbehandling. Disse præparater giver effekt gennem at blokere virkning af DHT, det hormon som ligget til årsag for hårtab. De kan læse mere om dette på siden om årsag til hårtab ».

De effektive medicin som findes tilgængelige på markedet for at forebygge hårtab er Recrea, Rogaine og Propecia.

Propecia gives i tabletformRecrea og Rogaine indeholder samme aktiv stof, minoxidil. Både præparate kan anvendes af mænd og kvinder og kan købes på apoteket. Præparate gives i form af gel eller creme som masseres ind i hårbunden.

Præparatet Propecia gives i tabletform og den skal tilskrives af læge. Den aktive emne er finasterid og den hæmmer dannelse af DHT i hårbunden så at den ikke påvirker hårsækkenes funktion.

Otte ud af ti personer kan mærke effekten på sit hårtab

For otte ud af ti personer som anvender nogen af ovennævnte præparater stoppes hårtab og ca. halvdelen af dem får noget af sit tabte hår tilbage. Effekten er dog begrænset i den forreste hårlinie. For dem, som har udviklet skaldethed pga. hårtab har ovennævnte præparat ingen effekt.

Hvis man stopper behandlingen med de nævnte lægemiddel, vil hårtab vende tilbage inden et par måneder (nogle gange endda hurtigere) og vil fortsætte i samme takt som inden behandlingen.

« Hårtransplantation ved hårtab | Laserbehandling mod hårtab »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk