Hjemmeblegning – en enkel og billig tandblegning men…

Der findes et meget stort udvalg af produkter for hjemmeblegning af tænderDer findes et meget stort udvalg af produkter for hjemmeblegning af tænder. De sælges på Internettet eller i specielle forretninger og effektiviteten ligger et eller andet sted mellem acceptabel og ikke eksisterende.

Forskel på hjemmeprodukter er i styrken af blegningsmidlet og hvordan det bliver appliceret på tænderne.

Jo nemmere det ser ud, desto værre fungere det

For at udsætte tænderne for den blegende perokside blandes den med forskellige ”bærere” som mundskyl, tandcreme, strimler som limes til tænderne, appliceringsblyanter, lak eller gel som lægges ind i en skinne.

Jo nemmere det ser ud, desto værre fungere detDe forskellige hjemmeprodukter for tandblegning indeholder en relativ lav koncentration of perokside for at mindske tandskader. Dette indebærer at man ofte skal anvende produktet under længere tid og effekten bliver ikke lige så kraftfuld og varende som i forhold til en professionel tandblegning.

De begrænsninger som findes i hjemmeprodukternes styrke gør, at man stort set kan udelukke at få en markant afblegning af tænder gennem at påvirke dem i kortere tid, som man f.eks. gør med tandcreme eller mundskyl.

Tandblegnings skinner fungerer bedst

De hjemmeblegningsprodukter som giver bedst resultat er skinner som man former, fylder med blegningsgel og lader den påvirke tænderne i 60 – 90 minutter hver dag i mindst to uger. Prisen er ca. 400 kr. for en behandling.

Tandblegnings skinner fungerer bedstDe som gennemgår behandlingen oplever bl.a., at det er svært at forme skinnerne og vide hvor meget gel man skal bruge. Tager man for meget, vil det lægge sig på tandkødet som ikke er helt behageligt. I pakken kan man ofte finde en anden gel, som bruges gerne hvis tandkødet bliver irriteret, som ofte er tilfældet.

Man skal regne med at det tager noget tid, eftersom skinnerne skal sidde på i mindst 30 minutter. Eftersom der produceres en hel del mundvand, kan man ikke regne med at bære både under- og over- skinne samtidigt, som ellers kunne halvere tiden brugt på behandling.

Man kan forvente at blegningseffekten man opnår, vil holde i 6 – 12 måneder.

Blegningsstrimler og lak er enkle men ikke lige så effektive

En af de enkleste måder at eksponere tænder for blegningsmiddel er at klistre en tapelignende strimmel på over- og undertænder. Behandlinger foregår typisk i 30 minutter to gange om dagen i en uges tid. Prisen er ca. 400 kr og resultatet er begrænset og forbliver i maks. ét år.

En anden enkel metode for tandblegning er at vha. en blyant eller en lille pensel smøre en lak som indeholder blegningsmiddel på tænderne. Effekten er meget begrænset.

« Metoder til at blege tænderne | Tandblegning på en klinik »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk