Introduktion til læbekirurgi

En læbeforstørrelse er et plastikkirurgisk indgreb, eller en medicinsk behandling, som har til formål at forandre formen og størrelsen af læberne. En forstørrelse af læberne (læbeforstørrelse) kan opnås vha. flere forskellige metoder, hvor hver af dem har sine fordele og ulemper.

Alt om læbeforstørrelse (læbeoperation)På denne side kan De, som overvejer at gennemgå en læbeforstørrelse, læse mere om Deres muligheder og alternativer. Informationen om læbeforstørrelse er beregnet på at fungere som en generel vejledning til indgrebet og derfor kan bruges som grundlag for Deres beslutning.

De perfekte læber

Fyldige læber, hvor overlæben er lidt smallere end underlæben, med en tydelig markeret overgang mellem læbens ydre kontur og den omgivende hud, opfattes som sensuelle og æstetisk tiltalende. Hvis yderligere, overlæbens afstand fra næsen er præcis så stor, at overlæben ikke helt dækker fortænderne, tilnærmer læberne sig det æstetiske ideal. Det er aldersmæssige eller medfødte afvigelser fra dette ideal, som de fleste patienter gerne vil korrigere gennem læbeforstørrelse.

Hvem kan få lavet læbeforstørrelse?

Mænd og kvinder i alle aldre kan få lavet læbeforstørrelse. Dog skal man være ved godt fysisk og mentalt helbred, og have realistiske forventninger til, hvilke resultater en læbeforstørrelse kan give.

Personer med medfødt smalle læber og/eller kvinder der som følge af alderen har mistet fyldighed i læberne eller har fået rynker omkring læberne, kan forvente særdeles gode resultater af indgrebet.

Forskellige metoder for læbeforstørrelse

For at opnå det bedste resultat afhængig af patientens forudsætninger, kan man vælge at udføre en læbeforstørrelse på tre forskellige måder. Hver metode har sine fordele og ulemper og valget af metoden for operation bliver afgjort af patientens unikke forudsætninger og forventninger til resultatet. Videre følger en meget kortfattet sammenfatning af de tre behandlingsmetoder.

Læbeforstørrelse med læbeimplantat (kroppens eget væv eller kunstigt materiale) anvendes for at opnå en holdbar/permanent forstørrelse af læbernes volumen.

Læbeforstørrelse med injektioner er den enkleste metode for forstørrelse af læberne. Behandlingen anvendes for at øge læbernes volumen og effekten opnås gennem at en såkaldt vævsfiller indsprøjtes i læberne vha. en tynd nål. Metoden er enkel, sikker og relativ billig, men den giver ikke permanente resultater og behandlingen skal gentages hver sjette til tolvte måned.

Kirurgisk læbeforstørrelse bliver udført for at behandle aldersrelaterede forandringer af læberne som små rynker, nedsunken overlæbe eller udvisket læbekontur/overgang. Man kan også behandle nedsunkne mundvige med en såkaldt mundvigeplastik.

« Startside til læbekirurgi | Læbeforstørrelse med læbeimplantat »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk