Klinikblegning – enkel, hurtig og effektiv tandblegning
Den bedste måde at få hvidere tænder på, er at lade eksperten undersøge dem, forberede dem og derefter administrere behandlingen. Dette kan blive udført på to måder. Enten udføres tandblegningen hos en almindelig tandlæge, alternativt på en klinik/salon specialiseret i tandblegning.
Hvilken af de ovenstående alternativer som er bedst ikke altid er klart. Generelt set har en legitimeret tandlæge større kompetence end en behandler.
Man skal tænke på, at man får bedst resultat af tandblegningen hvis ens tænder er sunde og rene. Et tandlægebesøg for kontrol og rensning før en tandblegning er altid en god investering.
To alternativer – blegning hos tandlægen eller professionel hjemmeblegning?
Der findes et stort antal forskellige metoder og teknikker for professionel tandblegning. For enkelthedens skyld kan man dele dem i to kategorier: tandblegning på en klinik og professionel hjemmeblegning.
Tandblegning på en klinik “klinikblegning” bliver udført af en behandler eller en tandlæge og det foregår lidt lige som ved et almindeligt tandlæge besøg. Hjemmeblegning udføres derhjemme, om dagen eller i løbet af natten, i løbet af 1 – 2 uger. Man anvender en blegningsgel som man lægger ind i skinnerne man får lavet hos tandlægen.
Ca. 50 000 personer gennemgår årligt en professionel tandblegning. Den store forskel på professionel tandblegning hjemme og tandblegning på en klinik er, at den sidstnævnte er enklere, hurtigere og noget dyrere. Slutresultatet er ens.
Den øgede kontrol og sikkerhed gør, at man ved en professionel tandblegning kan bruge et stærkere blegningsmiddel, som er 15 – 38 % hydroperoxide, alternativt 45 % karbamidperokside.
Ved en tandblegning på en klinik bruges en lysaccelerator som afgiver lys og varme med det formål at få blegningsgelen til at virke hurtigere.
Blegning på en klinik – metoder og resultat
I den senere tid er der kommet mange metoder og teknikker for tandblegning på klinik. I princippet ligner de alle sammen hinanden, hvor efter polering vil behandler applicere blegningsgel på patientens tænder og patienten skal sidde i en stol med en speciel lampe rettet mod tænderne. Behandlinger tager ca. to timer.
Efter behandlinger betaler man 2.000 – 5.000 kr. og har kridthvide tænder, eller? Ja og nej…
De forskellige metoder for blegning på klinik adskiller sig i blegningsgelen samt hvilken type af lys som bruges for at accelerere behandlingen. Det kan enten være laserlys, uv-lys, farvet lys eller plasmalys.
De to mest etablerede metoder for klinikblegning er kendte under navnet Zoom som bruger UV – lys og BriliantSmile som benytter sig af Plasmalys. Andre godkendte metoder er BriteSmile og LaserSmile.

Billedet viser resultat af en vellykket tandblegning på en klinik
Alle disse metoder giver et godt resultat som holder i 2 – 4 år, men adskiller sig lidt med hensyn til behandlingsforløb og eventuelle bivirkninger.
Mindre kendte metoder – mere usikkert resultat
Udover de mest etablerede metoder for kliniktandblegning, findes der også et antal andre, som af forskellige grunde ikke blev særlig populære på markedet. Til disse hører ultralysblegning, deep bleeching, ozonblegning, tandblegning med klordiokside m.m.
”Med mange alternativer og lige så mange løfter om ”det bedste” resultat kan det være svært for patienter at vælge en af de mere etablerede metoder på markedet.”
Læs mere om de mest kendte metoder for klinikblegning:
- Læs mere om Zoom® inom kort tid
- Læs mere om BrillaintSmile® inom kort tid
- Læs mere om BriteSmile® inom kort tid
- Læs mere om LaserSmile® inom kort tid