Konsultation før en plastikoperation

Ved alle plastikoperationer skal forudgående foretages mindst et besøg hos den plastikkirurg, der skal udføre indgrebet. Så når De har besluttet Dem at få et plastikoperation udført eller i det mindste går med overvejelserne, skal de booke tid hos en plastikkirurg.

Det er vigtigt at kontakte en kompetent kirurg. Det er vigtigt at kontakte en kompetent kirurg. De kan læse mere om hvordan De finder en sådan på informationssiden om valg af plastikkirurg og klinik ».

Det kan være en fordel at få udført Deres plastikoperation i Deres geografiske nærområde, eftersom det letter såvel Deres første møde med kirurgen, som hjemkomsten efter operationen og ved efterfølgende besøg på klinikken for den postoperative kontrol.

Konsultationsbesøget er en meget vigtig forudsætning for beslutningen om at få foretaget en plastikoperation. Det er derfor meget vigtigt at både De og den kirurg De træffer, vil komme til mødet med stort engagement og tydelige mål.

Den første kontakt med klinikken

Deres første kontakt med klinikken sker normalt pr. telefon. Denne kontakt er en god mulighed for at danne sig et billede af virksomheden gennem at stille spørgsmål. De skal tænke på, at hvis telefonsamtalen ikke føles god, skal De ikke booke tid på den pågældende klinik.

Eksempel på spørgsmål De kan stille ved Deres første kontakt med klinikken:

 1. Hvor mange kirurger arbejder på klinken?
 2. Har I nogen kirurger som er specialister i det pågældende indgreb?
 3. Hvor mange indgreb af denne type har kirurgen udført?
 4. Hvor bliver indgrebet udført?
 5. Er kirurgen uddannet specialist i plastikkirurgi?
 6. Er kirurgen medlem af en specialistforening?
 7. Hvem holder introduktionskonsultationen: kirurgen eller en patientkoordinator?
 8. Hvis jeg beslutter for at få operationen udført hos denne plastikkirurg, findes der så referencepatienter som jag kan kontakte?
 9. Er der mulighed for mig for at se før og efter billeder af patienter som blev opereret af den pågældende kirurg og den type operation som jeg er interesseret i?
 10. Hvad er den samlede pris for indgrebet, inklusiv konsultation, selve operationen, anæstesi, postoperativ pleje og efterfølgende besøg?

Konsultationsbesøg

KonsultationsbesøgVed Deres konsultationsbesøg skal de møde og tale med den kirurg (hvis De har besluttet at gennemgå operationen) som vil udføre Deres operation. Introduktionsbesøget giver en god mulighed for patienten for at danne en generel opfattelse af klinikken og kirurgen. Ved Deres møde med kirurgen skal De tænke på, at det er ham/hende der arbejder for Dem og ikke omvendt.

Deres plastikkirurg vil rådgive Dem, men den afgørende beslutning om hvordan De gerne vil have operation blive udført, ligger udelukkende hos Dem. De skal heller ikke føle Dem presset at tage en beslutning før De er klar til det, og hvis De føler pres fra kirurgens side til at tage operationstilbud, bør De være meget forsigtig.

En god plastikkirurg hviler i sig selv og er sikker på sine færdigheder uden at være arrogant. En god plastikkirurg kendetegnes også ved ærlighed og oprigtighed mod patienten. Hvis kirurgen ikke føler at han eller hun kan opnå de resultater De gerne vil have, vil han/hun sige det til Dem. I nogle tilfælde kan kirurgen videresende Dem til en kollega for at få en anden mening.

De meste betænksomme kirurger vil altid sende patienten videre til en kollega, hvis de ved at patienten vil få det bedste resultat ud af behandlingen af en anden kirurg. Som De forstår, skal De kunne stole på Deres kirurg fuldt ud. Gode plastikkirurger vil aldrig misbruge denne tillid.

Konsultationsbesøget har flere mål. Til de vigtigste hører følgende:

 • At De får en udførlig information om hvordan indgrebet bliver udført, hvilke risici det indebærer og hvor stor sandsynlighed der er for at De vil få komplikationer.
 • At De vil få en eksakt information om hvor meget indgrebet koster, hvilken postoperativ periode De kan forvente samt hvem som vil stå for eventuelle udgifter hvis komplikationer skulle opstå.
 • At kirurgen vil danne et komplet billede af både Deres fysiske, mentale og psykiske helbred, da alle disse i en stor grad kan påvirke slutresultatet af operationen.
 • At kirurgen vil få mulighed for at undersøge Deres krop og det område som skal behandles. Gennem at bedømme Deres anatomiske forudsætninger, vil kirurgen skabe et grundlag for bedømmelse af hvilke resultater han/hun vil kunne opnå.
 • At De sammen med Deres kirurg vil danne en objektiv opfattelse af hvilke resultater det vil være muligt at opnå. Det har en stor betydning, at De som patient, har realistiske forventninger til Deres indgreb og at De forstår at en plastikoperation bliver udført for at skabe forbedringer, og ikke for at opnå perfektion.
 • At De vil få et tydeligt svar på om De er en egnet kandidat til indgrebet og hvilke alternativer der ellers findes.
 • At De kan vurdere om De kan føle Dem tryg med Deres plastikkirurg, hans/hendes kompetencer, forståelse for Deres behov og evne til at give Dem det resultat De gerne vil have.

Still spørgsmål – professionelle kirurger sætter pris på det

En af plastikkirurgens vigtigste opgave er at få sin patient til at føle sig tryg. Derfor vil en professionel kirurg altid kunne give et udførligt svar på følgende spørgsmål:

 1. Kan jeg få foretaget denne type indgreb?
 2. Hvilke alternativer findes der?
 3. Hvor mange af denne type indgreb har du udført?
 4. Hvilke risici er dette indgreb forbundet med?
 5. Hvor sandsynligt er det at jeg vil få komplikationer?
 6. Hvad sker hvis jeg får dem?
 7. Hvem vil stå for udgifter ved omoperation eller en anden type pleje ved et sådant behov?
 8. Kan du se det resultat jeg gerne vil opnå helt klart for dig?
 9. Hvilket resultat kan jeg forvente at få?
 10. Hvad kan jeg selv gøre for at få det bedste slutresultat?
 11. Hvad er den totale pris for indgrebet?
 12. I hvor lang tid behøver jeg at være sygemeldt?
 13. Vil jeg få brug for efterpleje og hvilke restriktioner der findes efter operationen?
 14. Hvilken uddannelse har du?
 15. Er du medlem i specialistforening for plastikkirurger?

Vær opmærksom på klinikkens atmosfære

De vil kunne lære meget om Deres kirurg gennem at se på klinikkens øvrige personale som ofte afspejler kirurgens indstilling til plastikkirurgi. Hvis personalet ikke interesserer sig for Dem som person, skal De være meget opmærksom, da det samme ofte vil gælde kirurgen selv.

På en god klinik vil personalet udgøre Deres støttenetværk inden, under og efter indgrebet. Eftersom De kan regne med at tilbringe en del tid med dem, er det vigtigt at De har det godt i deres selskab. Det skal opleves fra Deres side, at personalet lytter til Dem og at de behandler Dem med al den respekt og omsorg De fortjener.

« Lån til og finansiering af plastikkirurgi | Restriktioner og forberedelser før operation »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk