Introduktion til tandkødskorrektion

En korrektion af tandkødet er en kosmetisk tandkødsbehandling som indebærer at man forkorter, forlænger eller udjævner tandkødet for at skabe et bedre smil, og i nogle tilfælde også en bedre mundhygiejne.

En tandkødskorrektion bliver udført hos tandlæger med speciel kundskab og erfaring indenfor området.

Hvem kan få foretaget en kosmetisk korrektion af tandkødet?

Tandkødets form og udseende bliver påvirket af forskellige faktorer såsom arvelighed, mundhygiejne, livsstil og eventuelle tandkødssygdomme (typisk infektion). Behandlingen er afhængig af hvad der ligger som årsag for tandkødets udseende.

Hvis der ikke findes sygdom i tandkødet og man har en god mundhygiejne, kan der være tale om en æstetisk korrektion af tandkødet og disse behandlinger:

  • Fjernelse af overskud af tandkødsvæv (meget synligt tandkød, lidt tænder)
  • Gendannelse af tilbagetrukket tandkød (blottede tandhalse)
  • Udjævning af ulige fordelt tandkød

Hvornår er æstetisk korrektion af tandkødet ikke en god løsning?

strong>Problemer med tandkødet kan nogle gange være forårsaget af parodontal sygdom som er betændelse eller infektion i munden. Parodontale sygdomme forekommer i to forrmer: Gingvitis og Paradentose.

Hvem kan få foretaget en kosmetisk korrektion af tandkødet?Gingvitis indebærer at kun tandkødet er påvirket, hvor ved paradentose både tandkødet, tænder og tandben får skade og dette er betydeligt mere alvorligt og kan lede til tab af tænder.

Hvis der findes en paradontal sygdom, skal den behandles inden man beslutter sig for at gennemgå en kosmetisk korrektion af tandkødet.

Mundhygiejne er vigtig for tandkødet

Mundhygiejnen påvirker tandkødets udformning. Eksempelvis kan tilbagetrukket tandkød med blottede tandhalser betyde alt for hård tandbørstning eller tandstendannelse.

Eftersom tandkødet ikke kun spiller en vigtig rolle for vores smil men også for vores helbred, er det vigtigt at besøge en tandlæge hvis man oplever forandringer i tandkødets tilstand.

NÆSTE: Sådan foregår en korrektion af tandkødet »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk