Læbeforstørrelse med læbeimplantat

Læbeimplantat bruges for at opnå en permanent forstørrelse af læberne

Læbeimplantat bruges for at opnå en permanent forstørrelse af læberne

Læbeimplantat anvendes for at opnå en permanent forstørrelse af læberne. De læbeimplantater som findes på markedet i dag, kan deles op i to hovedgrupper – syntetiske og naturlige læbeimplantater.

I Europa er de syntetiske implantater meget sjældne og af denne grund vil denne side for det meste behandle kun de naturlige læbeimplantater.

Et naturligt læbeimplantat består pr. definition af enten kroppens eget væv eller af materialer tagne fra naturlige væv.

Fordelen ved anvendelse af disse implantater er at de har en gode evne til at heale ind i det eksisterende væv i læberne og på denne måde blive en del af kroppen. Denne egenskab er samtidig også den største ulempe ved disse implantater, da der er risiko for at de vil blive reabsorberet af kroppen (inden ét til tre år). De kan oven i købet blive kun delvis reabsorberet og dette giver synlige ujævnheder.

Forskellige implantatstyper for læbeforstørrelse

Der findes i princippet tre forskellige typer af naturlige implantatsmaterialer for læberne. Eget læderhud, egne fedtceller eller en såkaldt Allodermimplantat. Hver af disse implantatstyper anvendes til det samme formål men de er lidt forskellige i deres egenskaber. En nærmere præsentation af disse følger.

Implantater af kroppens eget fedt eller læderhuden

Denne implantatstype bliver også kaldt for derma-fedtimplantat og består af en underhudsstrimmel som bliver taget fra patientens dybere hudlag, i den såkaldte læderhud eller dermis. Denne strimmel består af fedt- og bindevæv og bliver formet efter ønske og bagefter bliver sat ind i læberne. Dette har oven i købet flere fordele, så som at man opnår et naturligt resultat uden risiko for allergiske reaktioner eller frastødning af implantatet.

Operationen går ud på at kirurgen henter en strimmel af læderhud med fedtvæv, typisk fra lysken.

Ulemper ved denne metode er at patienten vil få et lille ar der hvor implantatet blev hentet samt at der findes en relativ stor statistisk risiko (ca. 50 %) for at implantatet helt eller delvis vil blive reabsorberet i løbet af tiden. Forudsætningen for at den store del af implantatet vil forblive i læberne er dog bedre end ved injektion af egne fedtceller.

Kroppens fedtceller

Fedtceller fra kroppen kan suges ud og bagefter indsprøjtes i læberne vha. en sprøjte. Metoden er især populær hos patienter som føler modstand mod at et fremmed emne indsprøjtes i kroppen.

Læbeforstørrelse med fedtUdover at selve injektionsproduktet hentes fra patientens krop og dermed er helt naturligt, er der også chancen for at de fedtceller som indsprøjtes i læberne skal heale ind i vævet og på denne måde give et vedvarende resultat.

Indgrebet indebærer rent praktisk at en mindre mængde fedtceller suges ud fra et sted på kroppen (typisk fra maven eller inderside af knæ), behandles og indsprøjtes bagefter i læberne.

For mere information om udvinding og injektioner af kroppens egne fedtceller henvises der til informationssiden om fedtinjektioner >>.

Allodermimplantat

Alloderm er et implantatprodukt fra producenten LifeCell, som består af menneskevæv, der bliver lavet af doneret hud. I starten blev Alloderm udviklet for at behandle brandskader, men dets anvendelsesmuligheder blev udvidet og det bliver nu anvendt af plastikkirurger verden over. Anvendelse af Allodermimplantat på plastikkirurgiske klinikker i Europa er dog meget begrænset i dag.

Syntetiske læbeimplantater

Syntetiske læbeimplantater for læbeforstørrelse er sjældent anvendt på de nordiske plastikkirurgiske klinikker, men de forekommer på det internationale marked og bliver derfor kort behandlet her.

Syntetiske læbeimplantaterDette læbeimplantat – Goreteximplantat, bliver produceret af en medicinsk version af materialet ePTFE (Gore-tex), i princippet det samme materiale som bliver anvendt i regnjakker. Denne ikke reaktive polymer blev anvendt indenfor kirurgisk medicin i 25 år. Det implantat som anvendes til læbeforstørrelse består af en 2 -3 mm tyk Gore-tex slange af samme type som anvendes til blodkarsproteser. Implantatet bliver sat ind i læberne på den samme måde som ved fedt- og læderhudsimplantation.

Grunden til at man vælger at anvende Gore-tex implantat til læbeforstørrelse er at det giver permanent resultat. Ulempen ved Gore-tex er at implantat i nogle tilfælde kan føles/opleves en smule stiv og unaturlig, og dette gør at mage plastikkirurger vælger at anvende implantatet kun i underlæben. En anden ulempe ved denne implantattype er at den begynder at krympe som et resultat af at kroppen forsøger at frastøde den fremmede genstand. Det er også svære at fjerne hvis patienten skulle ombestemme sig eller hvis der vil opstå komplikationer.

Der findes også indsprøjtbare produkter som ikke kan nedbrydes af kroppen og vil forblive i injektionsområdet. Disse kaldes derfor for injicerbare implantater. De kan læse mere om disse på informationssiden om injektionsbehandlinger ».

Sådan bliver en læbeforstørrelse med læbeimplantat udført

Videre følger en beskrivelse af hvordan en læbeforstørrelse med naturlige vævsimplantater (eget fedt/læderhud, Alloderm eller lignende) bliver udført. For mere information om hvordan en læbeforstørrelse gennem udvindelse og injektion af egne fedtceller bliver udført, henviser vi til informationssiden om injektionsbehandlinger ».

Planlægning før læbeforstørrelse

Planlægning før læbeforstørrelseVed den indledende konsultation vil Deres kirurg bedømme Deres generelle helbredstilstand, undersøge Deres læber, tale med Dem om Deres forventninger, vise billeder og forklare hvilke metoder som kan anvendes for at på den bedst tænkelige måde opnå de ønskede resultater. De skal være ærlig overfor Deres kirurg med hensyn til Deres forventninger og kræve den samme ærlighed tilbage fra hende/ham i forklaringer og svar.

Et råd som mange erfarne plastikkirurger giver sine patienter, der ønsker at gennemgå en permanent læbeforstørrelse, er at først prøve en mere midlertidig form for læbeforstørrelse gennem brug af injektioner.

Forberedelse før operationen

De vil få udførlige instruktioner fra Deres kirurg om hvordan De skal forberede Dem før Deres læbeimplantation. Instruktionerne inkluderer vejledning om hvad De skal spise og drikke, regler for rygning, anvendelse af vitaminer, medicin og andre præparater. Disse instruktioner skal følges nøjagtigt.

Operationsforløb ved læbeforstørrelse

En læbeimplantation er et relativt enkelt indgreb som bliver udført i lokal bedøvelse (den samme form for bedøvelse som hos tandlæge) og tager mindre end én time at gennemføre. Operationen er helt smertefri, på nær det stik som anvendes for at bedøve læben.

Ved den mest typiske implantationstype, derma-fedt transplantation (kroppens fedt/læderhudsimplantat) er det første trin at hente (udvinde) implantatet. Dette gøres gennem at kirurgen efter at bedøvelsen er taget til, skærer en smal hudstrimmel ud fra patientens lyske. Derefter vil snittet blive syet sammen og vil forblive som et lille (5 cm langt) diskret ar. Når læbeimplantat er udvundet, bliver det behandlet og trimmet til den ønskede tykkelse og længde.

Som det næste skridt, bliver der lagt to små snit i mundvigene, gennem hvilke kirurgen skaber en lille lomme/tunnel i læbevævet, hvor implantatet skal placeres. Det er meget vigtigt at vævslommen i læberne bliver formet på en rigtig måde, for at sikre at implantatet vil give et naturligt resultat. Når vævslommen er klar, trækkes implantatet ind gennem læben, fra den ene side til den anden og justeres til den præcise længde. Derefter sammensluttes snitterne og læbeoperationen bliver afsluttet.

Tiden efter en læbeforstørrelse

Krydset viser snitfladen og det næste billede viser hvordan implantatet placeres i læberne

Tiden efter en læbeforstørrelse

Patienten kan forlade klinikken efter lidt hvile. Når bedøvelsen aftager, vil patienten typisk opleve en vis smerte i læben. Denne reduceres ret enkelt med almindelige smertestillende piller.

Læben vil hæve kraftigt i et par timer efter indgrebet. Hævelsen og blå mærker kan forblive der i op til to uger efter indgrebet og minimeres vha. isposer, som skal anvendes flere gange om dagen. En vis hævelse i læben kan forblive i op til et par måneder.

Patienten bør sove med forhøjet hoved og begrænse bevægelser af læberne under de første tre dage efter operation. De fleste patienter er tilbage på arbejdet inden én uge.

Først efter 3 – 4 måneder er healingsprocessen nået så langt at slutresultatet kan ses. Efter denne tid vil implantatet også føles blødere og følsommere – en udvikling som vil fortsætte i op til ét år.

« Introduktion til læbeforstørrelse | Læbeforstørrelse gennem fillerinjektioner »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk