Læbekirurgi & kirurgisk læbeforstørrelse

Æstetisk læbekirurgi (læbeplastik) anvendes for at genoprette aldersrelaterede – eller behandle medfødte afvigelser i det æstetiske læbeideal. De mest typiske årsager til læbeoperation er aldersrelaterede forandringer i læberegionen. Disse forandringer opstår i første omgang som resultat af at huden og ansigtsmuskulaturen bliver slappe, samtidig med at fyldigheden i huden forsvinder.

Ovennævnte forandringer påvirker ens udseende på forskellige måder, og bl.a. opstår som:

  • Små vertikale rynker (rygerynker) opstår i overlæbens øvre kant
  • Bindevævet ovenfor overlæben synker, og dette leder til at overlæben drejes indad og mindre læberøde bliver synligt
  • Overlæben bliver mindre fremtrædende og ”amours bue” bliver udvisket
  • Underlæben synker sammen med omgivende væv og dette leder til at mundvigene begynder at pege nedad og giver os et surt udseende.

De vertikale smårynker som opstår i overlæben kan normalt set behandles effektivt gennem at rynkerne fyldes ud vha. en injektionsbehandling ». Eller alternativt kan man slibe ydrekanter vha. en kemisk-/laserpeeling eller almindelig hudpeeling (dermabrasio).

Læbekirurgiske behandlingsmetoder

Æstetisk læbekirurgi (læbeplastik) Aldersbetingede form- og størrelsesforandring i læberne kan betydeligt blive forbedrede med relativt enkle kirurgiske indgrebsteknikker. Det er dog altid vigtigt for patienten at være velinformeret med hensyn til operationens udførsel, perioden efter operationen og det resultat man kan forvente. Videre følger en kortfattet redegørelse for de forskellige operationsmetoder som bliver brugt i dag.

Læbeløft

Læbeløft er en operation, hvor kirurgen fjerner et lille mågevingeformede hudstrimmel et stykke under næsen. Bagefter bliver overlæben løftet og huden bliver syet fast præcis under næsen.

Gennem at huden over overlæben forkortes og løftes op mod næsen, rulles og løftes såvel mere af læberøde som skaber amourbue og mere distinktion i overlæben. Operationen efterlader kun et lille ar ved næsebasen. Denne metode er dog mest effektiv på ældre patienter.

V til Y – forstørrelsesplastik

En læbeforstørrelse med V til Y teknik anvendes for at øge læbernes størrelse gennem at rulle vævet frem fra indre side af læben. Resultatet opnås gennem at et V – formet snit bliver lagt på læbens indre side sådan at læbens slimhinde løsnes. Derefter bliver snittet syet sammen til formen af et Y. På denne måde kan man opnå at mere af den røde del af læben vil blive synlig på læbens ydre side. Operationen giver dog ingen øget fyldighed i læberne.

Mundvigeplastik (mundvigeløft)

En mundvigeplastik eller et mundvigeløft som den også bliver kaldt, anvendes for at løfte nedad pegende mundvige, som opstår pga. aldersrelaterede forandringer i overliggende væv. Indgrebet indebærer at man bortskærer en lille kegleformet hudstrimmel ovenfor mundvigenes ydre kant og bagefter løfter og sammensyer mundvigenes ydre kant med det ovenfor liggende væv. Dette giver en ny opadpegende mundvigevinkel.

Alternativ metode

En anden metode som anvendes for at øge mængden af den synlige røde del af læberne og dermed opnå en størrelsesøgning i overlæben indebærer følgende: en smal hudstrimel som følger overlæbens konturer skæres meget præcist bort, hvorefter sårkanterne bliver syet sammen. På denne måde eksponeres mere af den røde del af læben som giver en læbeforstørrende effekt.

Mange kirurger har dog fravalgt at anvende metoden, da det har vist sig at være meget svært at skabe en naturlig overgang i overlæbens kontur uden at danne misklædende ar. Ved anvendelse af metoden, skal patienten være forberedt på at altid anvende læbestift fremover. Metoden anvendes dog med gode resultater på underlæben, hvor det er langt mindre kompliceret at skabe en naturlig overgang mellem læben og den omgivende hud.

« Læbeforstørrelse gennem fillerinjektioner | Risici og komplikationer ved læbekirurgi »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk