Fedtsugning med laser (laserfedtsugning/SmartLipo)

Laserfedtsugning, laserlipolys eller fedtsugning med laser, som teknikken Smart Lipo også bliver kaldt, blev udviklet for at maksimere effekten og mindske bivirkninger af den traditionelle fedtsugning. Samtidig ville man løse problemet med slap hud. Dette lykkedes til en stor del.

Sådan fungerer laserfedtsugning (Smart Lipo)

Sådan fungerer laserfedtsugning (Smart Lipo)Ved laserfedtsugning (SmartLipo) bliver en meget tynd sonde (2 mm) ført ind i fedtlaget og en præcisionsstyret laserstråle bliver afgivet der. Den smalle sonde afgiver varmeenergi som langsomt varmer op og dermed påvirker væv på forskellige måder.

Fedtreduktion ved laserfedtsugning

Når laserlyset rammer fedtcellerne afgives varme, der ”smelter” fedtcellerne til en olie-lignende væske. Derefter, kan denne smeltede masse suges ud og her skal man anvende smallere værktøj og mindre vakuumtryk end ved traditionel fedtsugning. Man kan også vælge at lade det smeltede fedt blive tilbage i kroppen og blive transporteret væk gennem kroppens normale fedtforbrændingsproces. Når noget større mængder fedt skal fjernes, er det dog ikke anvendeligt, da restprodukter i disse tilfælde giver hævelser og kan påvirke slutresultatet.

Fedtreduktion ved laserfedtsugningMange kirurger mener, at en laserfedtsugning også har en langtidsvirkende effekt, da laserlyset skader fedtcellerne og den største effekt viser sig først måneder efter behandlingen, når disse skadede celler nedbrydes og forsvinder. Den hovedsagelige ulempe med metoden er, at det er svært at behandle fedtdepoter på mere end 400 – 600 ml fedt pr. gang.

En anden positiv effekt ved fedtsugning med laser er at laserlyset koagulerer (sammenslutter) de blodkar, som på trods af de fine værktøjer bliver skadet. Dette mindsker hævelser og blå mærker, som forårsages af blødningen under huden.

For at konkludere ovenstående kan man sige, at gennem laserfedtsugning kan der fjernes mindre fedtdepoter på en ”blidere” måde end ved fedtsugning med traditionelle metoder. Dette indebærer et enklere behandlingsforløb, uden narkose. Samtidig med det forløber den postoperative periode lettere, med mindre smerter, blå mærker og minimalt behov for sygedage fra arbejde.

Hudopstamning ved fedtsugning med laser

En del af den varmeenergi som frigives ind i fedtlaget ved laserlipolys bliver absorberet af underhuden og giver en kontrolleret vævsskade der. Kroppen healer denne skade gennem at nydanne kollagentråde, som giver en hudopstrammende effekt.

Hudopstamning ved fedtsugning med laserGennem at provokere underhuden til nydannelse af kollagen, kan man i forbindelse med en laserfedtsugning også behandle huden så at den trækker sig sammen, som ikke er tilfældet ved anvendelse af den traditionelle fedtsugning.

Den hudopstrammende effekt giver muligheder for behandling af patienter, der har slap hud i de områder, der skal behandles. Dette gør, at flere patienter kan få foretaget en fedtsugning i flere områder og i større udstrækning, som kan optimere behandlingsresultatet.

Selv områder med cellulitis kan blive behandlet og det vil give gode resultater, takket være laserens hudopstrammende effekt. Disse områder kan ikke behandles med traditionel fedtsugning.

Da laserfedtsugning giver høj præcision og opstrammer huden, vælger mange kirurger at udføre den traditionelle fedtsugning sammen med laserfedtsugning for at opnå de bedste behandlingsresultater.

Fordele og ulempe med laserfedtsugning (SmartLipo)

En laserfedtsugning (SmartLipo) har flere fordele end fedtsugning med den traditionelle metode. Men den også har visse ulemper. De finder en opsummering af både fordele og ulemper i listen som følger.

Fordele med laserlipolys

 • Enklere behandling
 • Lettere postoperativ periode
 • Minimalt behov for sygedage (max 2 dage)
 • Minimale indgangssnit (1-2 mm, ingen sting)
 • Hudopstrammende effekt
 • Mindre risiko for ujævnheder
 • Muligheder at behandle patienter, der ikke kunne behandles før
 • Mulighed at behandle nye områder (ansigt, underarme, øvre delen af maven, knæ).
 • Metoden er forbundet med færre risici.

Ulemper med laserfedtsugning

 • Dyrere end traditionel fedtsugning
 • Begrænsninger i mængde fedt, som kan fjernes pr. behandling
 • Præcision ved energibestråling af væv er ikke helt eksakt
 • Risiko for brandskader ved behandling af større områder
 • Behandling tager relativt lang tid

Klinikker som udfører fedtsugning med laser

Da laserfedtsugning er en enklere og mindre risikofyldt operation, udføres fedtsugning med laser på både fuldudrustede plastikkirurgiske klinikker og på mindre private kirurgiske praktiker. Den store tilgængelighed af teknikken gør det ekstra vigtigt for patienten der vil gennemgå laserlipolys at vælge en godkendt klinik og tjekke den behandlende kirurgens uddannelse og renommé.

Indgreb, postoperativ periode, billeder, risici og priser ved laserfedtsugning

De vil finde yderlige information om hvordan en laserbehandling bliver udført, hvordan tiden efter indgrebet foregår, hvilke risici laserlipolyst er forbundet med, før- og efter billeder ved laserfedtsugning, samt med hvor meget en laserfedtsugning koster på respektive sider om fedtsugning i listen til højre.

« Fedtsugning med traditionel metode | Fedtsugning med radiofrekvensteknik (BodyTite) »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk