Introduktion till maveskindsoperation

En maveskindsoperation eller abdominalplastik/maveplastik som indgrebet også kaldes er en plastikkirurgisk operation som udføres for at fjerne overskud af maveskind fra bugen og dermed strække fremad bugende bugvæg (mave). På denne side kan De, der overvejer at gennemgå en maveskindsoperation, læse alt De behøver at vide om indgrebet.

Alt om maveskindsoperation (abdominalplastik)Indholdet om abdominalplastik er inddelt i serier af artikler, som tilsammen vil give Dem en god forståelse for hvilke muligheder og begrænsninger en maveskindsoperation indebærer.

Derfor fungerer maveskindsoperation

Bugen/maven er et område der i stor udstrækning afspejler vores livsstil og de prøvelser vores krop gennemgår. Disse kommer oftest frem i form af et løst fedtlag, slap bug eller et slap overskud af maveskind.

Både det løse fedtlag og de slappe mavemuskler kommer oftest som resultat af en almen overvægt, bestående af fedtsamlinger foran eller bagved bugvæggen.

Opstramning af bugvæg ved abdominalplastik

En slap bug og løs hud på maven kan bortset fra overvægten også komme som et resultat af at bugvæggen bliver slidt eller strækket og blev normaliseret kun til en vis del. Eksemplet på når dette sker, er graviditet, men også vægtnedgang kan forårsage lignende situation.

En abdominalplastik kan på en effektiv måde stramme en slap bugvæg op, samt fjerne overskud af hud fra maven og på denne måde give disse væv deres oprindelige udseende og funktion ”tilbage”.

Fjernelse af overskud af hud

Introduktion till maveskindsoperationOverskud af hud opstår f.eks. efter graviditet eller vægttab, hvor huden ikke kan tilpasse sig den nye mindre form af kroppen. Når mavens omfang øges – følger huden med.

Desværre er hudens evne til at trække sig sammen efter vægttab eller graviditet begrænset. Dette leder til at når mavens omfang mindsker, vil huden ikke trække sig sammen, men samles i stedet som en slags forklæde i form af hudfolder på maven.

Bugens anatomi

Under huden og bagved fedtlaget på maven, findes der bugvæggen som beskytter vores indre organer. Dette væv består primært af muskler og kan sammenlignes med et indre korset.

Under graviditeten, vil mavemuskler f.eks. tilpasse sig således at de kan give plads til fosteret. Men desværre kan mavemusklerne, lige som huden, ikke helt trække sig sammen igen til deres oprindelige udseende. Dette påvirker at det indre muskelkorset bliver strakt ud og resulterer i at maven buller ud (fremadbugnende bugvæg), selv om trykket indenfor bugvæggen er forsvundet.

Hvem kan få foretaget en abdominalplastik?

De der kan få foretaget en abdominalplastik er mænd eller kvinder som er i et godt fysisk form og har slappe bugvægsmuskler og /eller overskud af hud på maven. Også patienter med et relativt tykt fedtlag mellem bugmuskulaturen og huden kan opnå gode resultater af abdominalplastik.

Abdominalplastik efter gentagne graviditeterAbdominalplastik efter gentagne graviditeter

En maveplastik er især fordelagtig for kvinder hvis bugvæg og huden ikke kan trække sig sammen igen, som resultat af gentagne graviditeter. Patienter hvis hud som resultat af stigende alder har mistet sin elasticitet kan også forvente at få gode resultater af abdominalplastik.

En maveskindsoperation kan ikke erstatte slankekur

Patienter med en relativ stor mavevolumen, hvor fedtansamlinger ligger inde i bughulen (ølmaven) kan ikke få udført en maveplastik. I stedet skal patienterne gennemgå en traditionel slankekur. Denne distribution af fedt forekommer oftere hos mænd end hos kvinder.

Vægtstabilitet før abdominalplastik

Personer som vil gå meget ned i vægt, skal vente med indgrebet til dette er gjort. Det er normalt, at der kræves ca. 6 måneders vægtstabilitet efter vægttab for at kunne gennemgå operationen.

De kvinder der har planer om fremtidig graviditet skal diskutere dette med deres plastikkirurg. Hvis patienten har arvæv som resultat af tidligere operationer i maveområdet (f.eks. åben galestenoperation) kan plastikkirurgen, efter vurdering af disse, fraråde operationen.

Typiske patienter for en maveskindsoperation

Der findes tre generelle grupper af patienter, som vil gennemgå abdominalplastik. Den første og største gruppe er kvinder, hvis bugvæg og maveskind er blevet slap som resultat af graviditet.

Den anden gruppe består af personer, som har tabt sig rigtig meget og blev efterladt med en del overskud af hud på maven.

I den tredje gruppe er der personer, som tidligere har gennemgået operationer (f.eks. kejsersnit), som medførte uregelmæssigheder i huden, i form af poser eller lommer af hængende hud, i forbindelse med arvæv.

« Startside om maveplastik | De forskellige metoder for maveplastik »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk