Sådan foregår en øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation)

En øjenlågskirurgi, som de fleste andre plastikoperationer, kan deles op i tre faser. Disse indebærer det der sker før, under og efter operationen en øjenlågsoperation. Denne side omhandler de første to faser.

Planlægning af øjenlågsoperation

Sådan bliver en øjenlågskirurgi udførtDet første som sker når De har bestemt Dem for at gennemgå en øjenlågskirurgi, er at De skal booke tid hos en plastikkirurg. Konsultationen er beregnet på at give Dem den nødvendige information og er ikke bindende.

Den indledende konsultation med Deres plastikkirurg er meget vigtig. Han/hun behøver at kende Deres medicinske baggrund, så De skal forberede Dem på at fortælle Deres kirurg alt han/hun spørger om.

De skal være præcise i Deres oplysninger om De ryger, anvender mediciner (især blodfortyndende), kosttilskud eller andre præparater, som f.eks. naturlægemidler. Glem ikke at informere om kontaktlinser, hvis De bruger disse.

Sammen med Deres plastikkirurg vil De diskutere Deres mål og Deres forventninger for resultat af Deres øjenlågsoperation. I vil også tale om der er behov for at foretage operation på alle fire øjenlåg eller på bare de øvre eller de nedre, om både hud og fedt skal fjernes, eller om der findes nogle alternativer eller yderlige indgreb, der kan anbefales.

Forberedelser før øjenlågskirurgi

Forberedelser før øjenlågskirurgiDe vil få specifikke instruktioner om hvordan De skal forberede Dem før Deres øjenlågskirurgi. Disse instruktioner inkluderer information om hvad De må spise og drikke, regler for rygning, anvendelse af vitaminer, medicin og andre præparater.

Det er især vigtigt at De ikke anvender nogle form for blodfortyndende medicin, så som acetylsalicylsyre eller præparater, der indeholder vitamin E, to uger før operationen.

De vil også få information om hvordan De skal pleje Deres hygiejne før Deres øjenlågsplastik for at minimere risiko for infektioner. Dette indebærer instruktion for en såkaldt preoperativ vask, hvilket vil sige at De skal dobbeltvaske Dem med et specielt vaskemiddel (Decutan/Hebiscrub) i tre dage før Deres øjenlågsoperation.

Som en del af Deres forberedelse, skal De sørge for at der vil komme nogen og hente Dem efter operationen og at nogen vil hjælpe Dem i løbet af næste par dage efter at De kommer hjem.

Operationsforløb ved øjenlågskirurgi

En øjenlågskirurgi tager typisk én til to timer at gennemføre, afhængig af om det er to eller fire øjenlåg der skal opereres. Hvis både de øvre og de nedre øjenlåg opereres, vil kirurgen normalt starte med de øvre, for at bagefter tage sig af de nedre. Operationen bliver udført i lokalbedøvelse, eventuelt i kombination med sedativt medicinering (undtagelsesvis bliver øjenlågskirurgi udført i narkose).

Kirurgen lægger et snit som følger øjenlågets naturlige linjer; i folden ca. 9 mm over øjenvipperne i de øvre øjenlåg og under øjenvipperne i den nedre. Snittet strækker sig i vise tilfælde til grinelinjer i de ydre dele af øjenområdet. Gennem snittet frigør kirurgen underliggende fedt – og muskelvæv, fjerner fedtes og justerer overskud af huden og muskulaturen. Snittet syes sammen med små fine sting.
Snit ved øjenlågskirurgi

Hvis De har et fedtdepot bagved Deres nedre øjenlåg, som skal fjernes uden at også overskud af huden behøver at blive fjernet, kan kirurgen vælge at udføre en såkaldt konjuktiv øjenlågskirurgi. I dette tilfælde vil kirurgen lægge et snit på indre side af det nedre øjenlåg. På denne måde vil der ikke opstå nogen synlige arvæv og risiko for neddragning af øjenlågskanten elimineres. Metoden anvendes primært på yngre patienter med tykkere og mere elastisk hud i området. Med denne metode kan man dog ikke fjerne overskudshud.

Efter Deres øjenlågskirurgi vil der blive sat et støttende plaster på øjenlåget, som vil blive taget af sammen med sting efter 5 -7 dage. Det er også tit at der vil blive lagt en kølebandage for at mindske hævelse. Ofte bliver der også givet øjensalve for at beskytte hornhinden.

« Introduktion til øjenlågskirurgi | Tiden efter Deres øjenlågskirurgi »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk