Introduktion til øjenbrynsløft

Et pandeløft eller øjenbrynsløft som det også bliver kaldt, er et plastikkirurgisk indgreb, der har til formål at reducere tungt, nedsunken og overflødigt pandevæv og løfte øjenbrynene.

Ved hjælp af pandeløft bliver horisontale rynker, som udvikles med alderen i panden, og de vertikale, såkaldte bekymringsrynker (glabellarynker) mellem øjnene, glattet ud.

Informationen på denne side vil give den, der overvejer at gennemgå et pandeløft/øjenbrynsløft et godt billede af hvad man kan forvente af indgrebet.

Sådan kan et pandeløft/øjenbrynsløft forandre Deres udseende

Tiden sætter sine sport i vore ansigter. Med alderen bliver væv i panden slappere og øjenbrynene synker ned. For at holde øjenbrynene på plads, bliver man nødt til at hæve dem vha. musklerne i panden. På denne måde bliver der dannet rynker i panden.

Med årene bliver øjnene mere følsomme for stærkt lys, dette medfører at man kniber med øjnene. Musklerne lidt over og mellem øjenbrynene påvirkes, og de såkaldte bekymringsrynker bliver dannet i disse områder.

De ovennævnte forandringer gør, at man begynder at se mere alvorlig og mere træt ud og udvikler et søvnigt udtryk. Et pandeløft/øjenbrynsløft kan på en meget effektiv måde behandle problemet og give en mere ungdommelig og udhvilet udseende tilbage.

Ved et pandeløft (øjenbrynsløft) bliver ansigtets underliggende muskulatur og væv behandlet, så at hængende øjenbryn bliver løftet op og rynker i panden og mellem øjnene bliver glattet ud.

Mange patienter rapporterer at et pandeløft havde en forrygende virkning på deres udseende, og i nogle tilfælde har den givet lige så gode resultater som et ansigtsløft. Patienterne oplever, at vha. operationen har de fået et ”lettere” og mindre bekymringspræget udseende og at deres omgivelser ser dem som mere udhvilede og udadvendte individer.

Hvem kan få foretaget et pandeløft/øjenbrynsløft?

Pandeløft bliver typisk udført på patienter i 40-60 års alder for at mindske synlige alderstræk. Indgrebet bliver dog udført på patienter af alle alder, som har udviklet rynker i panden og/eller hængende øjenbryn. Patienter der har arvet tunge og langt siddende øjenbryn kan også forvente at få gode resultater af indgrebet.

Pandeløft foretages normalt på patienter i 40-60 års alderenIndenfor plastikkirurgi, bliver ansigtet typisk delt op i tre dele. Et pandeløft behandler ansigtets øvre 1/3 del og har til formål at hæve hængende øjenbryn, glatte bekymringsrynker og panden ud.

Et ansigtsløft, på den anden side, omfatter den mellemste og den nedre del af ansigtet (hagen, hals og ansigtet op til øjne). Det sker tit, at et pandeløft bliver udført i forbindelse med ansigtsløftning i en såkaldt ”full-face” behandling, som har til formål at give et mere glat og ungdommeligt udtryk i hele ansigtet.

Eftersom generelt slapheden i øvre tredjedel af ansigtet også er forbundet med slapheden i øjenlåg, bliver pandeløft/øjenbrynsløft typisk udført sammen med øjenlågskirurgi ». I nogle tilfælde når patienten bliver anbefalet øvre øjenlågskirurgi, kan han eller hun få et bedre resultat af et pandeløft.

Behandling af patienter med skaldethed, høj hårgrænse eller dem, som tidligere har gennemgået et øvre øjenlågskirurgi vil i nogle tilfælde kræve at kirurgen forandrer metoden for pandeløft for at møde patientens forudsætninger på en bedst mulig måde.

NÆSTE: Sådan foretages et pandeløft (øjenbrynsløft) »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk