Sådan foregår en øreoperation

En øreoperation, lige som de fleste andre plastikoperationer, kan deles op i tre faser, det der sker før, under og efter en øreoperation. Denne side omhandler de første to faser.

Forberedelse før en øreoperation

Det første som sker når De har bestemt Dem for at gennemgå en øreoperation, er at De skal booke tid hos en plastikkirurg. De kan læse mere om hvad De skal tænke på i forbindelse med dette på siden om at vælge plastikkirurg ».

Gennemførsel af øreoperationVed den indledende konsultation vil kirurgen undersøge Deres/Deres barns helbredstilstand og ørenes udformning og proportioner. Videre vil kirurgen tale med Dem om hvilken metode for øreoperation som vil passe Dem/Deres barn bedst. I vil også tale om at det er svært at opnå en eksakt symmetri mellem de opererede ører.

Operationsforløb ved øreoperation

Ydre del af øret består af brusk som er dækket med et tyndt hudlag (på nær øreflippen der består af hud, underhud og fedt). Der findes mange forskellige årsager, der leder til deformering af ørebrusken, som leder til afvigende udseende. Det er disse deformeringer og skader som skal korrigeres ved en øreoperation.

En øreoperation tager 1 – 2 timer at gennemføre og den bliver udført i lokalbedøvelse i kombination med sedativt medicinering. I nogle tilfælde (især når små børn bliver opereret ) bliver operationen udført i narkose. Uanset metoden, er operationen helt smertefrit.

Der findes mange forskellige metoder for udførslen af en øreoperation, men i princippet går alle disse metoder ud på at et lille snit bliver lagt på ydre ørets bagside, så at ørets brusk bliver eksponeret. Derefter vil ørebrusken blive formet til en ønsket form og vil blive bøjet hen mod hovedet. Nogle gange vil kirurgen lægge et par sting for at fiksere den nye form på plads.

Det eneste tegn på at en ørekirurgi blev udført er et lille ar på ørets bagside, som vil blegne med tiden.

Efter operationen vil patienten blive forsynet med turbanlignende bandage for at forhindre blødning eller andre komplikationer som kan resulter i sekundære forandringer af ørets brusk.

« Introduktion til øreoperation (ørekirurgi) | Tiden efter en øreoperation (ørekirurgi) »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk