Sådan foregår en ansigtsløftning

En ansigtsløftningsoperation kan deles i tre skridt: det som sker før, under og efter operationen. På denne hjemmeside bliver de første to af de tre nævnte skridt uddybet.

Planlægning inden ansigtsløftningen

Sådan foregår en ansigtsløftningsoperationAnsigtsløftning er et yderst individuelt plastikkirurgisk indgreb. Inden De bestemmer Dem for at gennemgå en ansigtsløftning, skal de aftale tid hos en plastikkirurg til en konsultation. Ved første møde med Deres plastikkirurg, vil han eller hun at undersøge og bedømme Deres ansigt, Deres hud og ansigtets underliggende strukturer. Bagefter vil De diskutere med Deres kirurg hvilke mål De har med ansigtsløftningen, ydermere vil kirurgen fortælle hvilken metode som egner sig bedst til Dem, hvad kirurgen mener der kan opnås med operationen, samt hvilke risici indgrebet indebærer.

Kirurgen vil også undersøge Deres generelle helbredstilstand for at kontrollere om der er medicinske besvær, som kan give komplikationer eller bringe deres sikkerhed under en eventuel operation i fare. Her er der tale om f.eks. højt blodtryk, metaboliske sygdomme, hjertebesvær, koagulering eller en omfattende ardannelse. Udover det skal De fortælle Deres kirurg hvilke medicinske og hvilke andre præparater De anvender.

Smertestillende tabletter der indeholder Acetylsalicylsyre eller vitamintilskud E skal udelades i to uger før og de to første uger efter operationen, da disse har en blodfortyndende effekt. Dette gælder også mad der indeholder hvidløg, da dette kan øge tendens til blødning.

De vil blive informeret om hvad De skal gøre ved Deres hygiejne for at minimere risiko for infektioner ved ansigtsløftning. Dette indebærer at De dagen før Deres ansigtsløftning skal tage brusebad to gange og vaske kroppen og håret med Decutan eller Hebiskrub. Disse kan De finde på Apoteket. Natten før Deres ansigtsløft skal De sove i rent sengetøj og på operationsdagen skal De tage brusebad to gange igen inden De tager til klinikken.

De skal også regne med at Deres kirurg vil stærkt fraråde Dem rygning i forbindelse med denne type operation.

Forberedelser før ansigtsløftningen

Forberedelser før ansigtsløftningenHvis De beslutter efter Deres konsultation at få foretaget en ansigtsløftning, vil kirurgen booke tid til en operation og De vil få videre instruktioner om hvordan De skal forberede Dem til ansigtsløftningen. Dette indebærer informationen om hvad De må spise og drikke, regler for rygning, anvendelse af vitaminer, mediciner og andre præparater. De vil også få instruktioner om hvordan De skal pleje Deres hygiejne før indgrebet. De skal følge disse instruktioner nøje, for at minimere risiko for infektioner og komplikationer.

Hvis De ryger er det vigtigt for Dem at holde fra rygningen i mindst fire uger før og efter ansigtsløft. Grunden til dette er at rygning forværrer blodcirkulationen i huden som påvirker restitueringsprocessen og øger risiko for komplikationer.

Hvis De har kort hår, kunne det være en god idé at lade det vokse lidt for at dække arene fra ansigtsløftningen, mens de healer.

Uanset om De bliver på klinikken efter operationen eller tager hjem med det sammen, skal De sørge for, at nogen kommer og henter Dem når De er klar. Ligeledes skal der være nogle der kan hjælpe Dem i nogle dage efter at De er kommet hjem.

Operationsforløb ved ansigtsløftning

Operationsforløb ved ansigtsløftningAnsigtsløftning gennemføres i narkose eller i let narkose kombineret med lokalbedøvelse. Afhængig af metoden for operationen varer den mellem ca. 2 til 4 timer. Nogle gange bliver der foretaget andre indgreb samtidig og derfor vil operationen tage længere tid. I dette tilfælde vælger nogle kirurger at dele indgrebet/indgrebene i to sessioner.

Hver kirurg har sin måde at gennemføre indgreb på. Nogle foretrækker at blive færdig med den ene halve af ansigtet først og så starte på den anden, mens andre skifter hele tiden mellem ansigtsdelene under operationen. Hvor snitterne præcis bliver lagt og i hvilken rækkefølge afhænger af metoden, Deres unikke forudsætninger og kirurgens præference.

De tager til klinikken den samme dag Deres ansigtsløftning skal udføres. Det er derfor meget vigtigt, at de følger nøje de detaljerede instruktioner og restriktioner De har fået fra klinikken inden de tager derhen.

Når De ankommer til klinikken bliver De skrevet ind og derefter vil De møde Deres kirurg der vil markere snitterne eksakt, planlægge Deres operation og fotografere Dem. Efter at kirurgen er klar med sine forberedelser bliver De ført til operationsstuen, hvor narkoselægen vil tage hånd om Dem inden indgrebet begynder.

Snitplacering

Snitplacering ved en ansigtsløftningVed en ansigtsløftning Ved en ansigtsløftning bliver et snit lagt præcis ved hårlinjen ved tindingerne, snittet følger en naturlig linje til og omkring øret og fortsætter bagved øret og videre i hårlinjen ned mod nakken.

Snittet bliver lagt på en sådan måde, at den så vidt muligt bliver skjult i håret eller af naturlige hudfolder. Nogle gange lægger kirurgen snittet under hagen for at stramme halspartiet op.

Strækning af væv

Når snittet er lagt, frigør kirurgen huden med underliggende fedt fra den underliggende bindevævshinde/muskel (SMAS). Derefter bliver fedtvæv fjernet eller flyttet og slappe muskler og bindevævshinder bliver strakt og trimmet, hvorpå vævet bliver fikset i sine nye positioner med sting (tråde). Halsmusklen bliver strakt og hvis der er behov for det, bliver der foretaget fedtsugning på hagen, halsen og i nogle tilfælde nakken.

Strækning af væv ved en ansigtsløftningNår ansigtets underliggende væv bliver strakt og fikseret til nye positioner, strækker kirurgen huden opad/tilbage og fjerner den overflødige hud, der blev dannet. Derefter lukkes snittet med sting og/eller metalklips.

I nogle tilfælde bliver der sat en lille dræningstube under huden bagved øret for at dræne blod ud.

Når indgrebet er færdigt, bliver der lagt en traditionel hovedbandage eller kølemaske for at reducere blå mærker og hævelser.

Fremgangsmåden ved mellemansigtsløft

Et mellemansigtsløft (eller kindløft) har til formål at løfte op nedsunkne væv i mellemansigtet og nasolabial folden ved næsen. Kirurgen kan tage sig af disse væv på flere forskellige måder.

Nogle kirurger benytter sig af endoskopisk teknik (artroskopi). I dette tilfælde bliver der lagt korte snit ved munden og hårlinjen ved tindinger. Ved hjælp af specielle værktøjer og et videokamera bliver huden med tilhørende fedtvæv løsnet fra de underliggende muskelvæv.

Kirurgen kan også vælge at lægge to 3 – 5 cm lange snit i håret ovenover tindingerne. Lige som i den sidstnævnte metode, bliver huden med tilhørende fedtvæv løsnet fra underliggende muskelvæv.

Når kirurgen har dannet sig adgang til behandlingsområdet, fjernes eller flyttes fedtvæv, slappe muskler og bindevæv bliver strakt og fikseret i sine nye positioner med sting. Derefter bliver snitte lukket med sting og/eller metalklips.

Når indgrebet er færdig bliver en traditionel hovedbandage eller kølemaske lagt på for at reducere blå mærker og hævelser.

Flere variationer for mellemansigtsløft

De bør være opmærksom på, at mellemansigtsløft kan udføres på flere forskellige måder, alt afhængig af hvordan kirurgen vælger at få adgang til området der skal behandles. Nogle gange bliver der anvendt et begrænset snit. Mellemansigtsløftning med dette snit kaldes S-Lift, da snittet har formen af et S.

Nogle kirurger mener at S-Lift er den metode, der egner sig bedst til et mellemansigtsløft, da den giver muligheder for at fjerne overskud af huden. Denne mulighed findes ikke ved anvendelse af to andre metoder og er en begrænsende faktor i sig selv.

Når operationen er gennemført, bliver snitterne lukket og en bandage bliver lagt på. Derefter bliver patienten ført til sit rum og han eller hun bliver overvåget af sygeplejersken.

« De forskellige metoder for ansigtsløft | Tiden efter ansigtsløftning »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk