Sådan foregår en tandkødskorrektion

Sådan foregår en tandkødskorrektionKorrektion af tandkødet er generelt set nogle enkle indgreb, som bliver udført under en almindelig tandbedøvelse. Helingen tager sjældent mere end én uge og man behøver ikke at sygemelde sig.

Efter behandlingerne skal man bruge en speciel mundvask i løbet af et par uger for at mindske risiko for infektion.

Fjernelse af overskud af tandkødet

Overskud af tandkødet resulterer i at tænderne ser små ud og at for meget tandkød bliver synligt når man smiler. På engelsk hedder det, at man har et ”gummy smile”.

Fjernelse af overskud af tandkødetEt ”gummy smile” behandles typisk set ved at man ved hjælp af en laser skærer det overflødige tandkød bort. Behandlingen ligner et helt almindeligt tandlægebesøg.

I nogle tilfælde ligger problemet i at ens overlæbe bliver for kort når man smiler og dette kan korrigeres gennem at man sænker læbens øverste lag ved hjælp af at par sting.

Gendannelse af tilbagetrukket tandkød

Hvis tandkødet er trukket tilbage kan det få tanderne til at se længere ud end normalt. Samtidigt bliver de følsomme tandhalse blottet hvilket kan resultere i såvel ubehag som i medicinske besvær.

Tilstanden kan behandles på to måder:

Tilstanden kan behandles på to måder:Den mest brugte metode er, at man transporterer vævet fra gummen til de blottede tandhalse, hvor det vokser sammen og erstatter det manglende tandkød.

Den anden teknik til at forlænge tandkødet. Ved denne teknik bliver nyt væv ikke transplanteret, hvor i stedet løsner man og strækker det eksisterende tandkød, så det efter noget tid dækker uønskede dele.

Begge behandlinger udføres under lokalbedøvelse og kan senere give lidt hævelse og lidt smerte som behandles med smertestillende medicin. Man kan også opleve overfølsomhed for varme og kolde drikke i løbet af et par dage.

Behandlingen kræver ingen sygemelding.

Udjævning af ujævnt fordelt tandkødet

Hvis man har en ujævn tandkødsfordeling, hvor tandkødet nogle steder er for langt og andre er for kort, korrigeres dette vha. en kombination af de ovennævnte metoder.

« Introduktion til korrektion af tandkødet | Så meget koster en korrektion af tandkødet »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk