Plastikkirurgi i Estland, Letland & Litauen

Estland, Letland & Litauen har siden medlemskabet i EU fra 2004, blevet et meget populært rejsemål for shopping og fornøjelser. Men EU-optagelse indebar også at disse lande skulle tilpasse deres sygeplejesektor til de europæiske kvalitets- og sikkerhedstandarter.

plastikoperationer i Estland, Letland & Litauen.

Estland, Letland og Litauen bliver mere og mere populære som rejsemål for plastikkirurgiske indgreb

Dette har ledt til en øget interesse for muligheden for udføringen af plastikoperationer i Estland, Letland & Litauen. Udover den øgede tryghedsgrad, er priserne lave, landene ligger tæt til Danmark som sikrer enkle og billige rejser, samt mulighed for at finde en plastikkirurg med høje kompetencer, bidrager til at flere skandinaver og danskere især, vælger at vende blikket mod øst når det gælder plastikoperationer.

For den som er interesseret i at gennemføre en plastikoperation i Estland, Letland eller Litauen, kan det være godt at vide at det kan være lidt sværere at finde information om disse landes plastikkirurgiske klinikker og de lokale kirurgers kvalifikationer. Dette skyldes først og fremmest det faktum, at IT informationsudvikling ikke rigtigt kan følge med den høje forandringshastighed på det plastikkirurgiske marked i disse lande.

Priser for plastikkirurgi i Estland, Letland & Litauen

Prisen for plastikkirurgi inklusiv anæstesi og efterpleje i Estland, Letland og Litauen er ca. 50 % lavere end i Danmark. Modsvarende besparelse gælder for kost og logi før og efter operationen.

Priser for plastikkirurgi i Estland, Letland & LitauenDe mest hyppigt foretagne indgreb på plastikkirurgiske klinikker i Estland, Letland og Litauen er brystforstørrelse, fedtsugning, maveplastik og øjenlågsplastik. Som det gælder ved plastikoperationer i alle lande, er det vigtigt at ikke lade prisen være en alt for afgørende faktor i valget af klinik, da den næsten altid hører sammen med kvaliteten.

Klinikker og kirurger i Estland, Letland & Litauen

Billedet af de baltiske lande som underudviklede øst-lande, blev forandret efter landenes optagelse i EU.

I dag er klinikkerne i Estland, Letland og Litauen udrustede med moderne udstyr. Landene har udviklet infrastrukturen som en social og kulturel tilpasning til Europa. Dette gælder især områder omkring hovedstæderne Tallinn (Estland). Riga (Letland) og Vilnius (Litauen), og det er også der majoriteten af plastikkirurgiske klinikker befinder sig.

Plastikkirurgernes uddannelse

Uddannelsesniveau for læger i Estland, Letland og Litauen svarer i dag til niveauet i resten af Europa. Lægeuddannelse tager 6 år, hvorefter man gennemgår praktik. For at blive medicinsk specialist indenfor plastikkirurgi, kræves der yderligere 5 års specieluddannelse indenfor faget.

Mange af de læger som praktiserer indenfor æstetisk plastikkirurgi i Estland, Letland og Litauen har videreuddannet sig internationalt i lande som Sverige, USA og Tyskland. Baltiske læger bliver ofte rekrutteret til de skandinaviske sygehuse for at dække lægemangel.

Plastikkirurgernes uddannelsePå de klinikker som tilbyder deres tjenester til internationale patienter, taler personalet og lægerne godt engelsk.

I både Estland, Letland og Litauen findes et stort antal veluddannede og erfarne kirurger som praktiserer på klinikker med høj sikkerheds- og udstyrstatndart. Det kan dog være en smule problematisk at finde disse kirurger og klinikker. Dette skyldes først og fremmest et underudviklet informationssystem i Baltikum.

Som interesseret i plastikkirurgi i Estland, Letland og Litauen, skal man være ekstra opmærksom og undersøge klinikken, kirurgen og forhold som gælder operationen.

Foreninger for specialister i plastikkirurgi i Estland, Letland og Litauen

Estland, Letland og Litauen har lokalforeninger for specialister i plastikkirurgi. Disse er:

  • The Society for Estonian Plastic and Reconstructive Surgery (Estland)
  • Latvian Association of Plastic Surgeons (Lettland)
  • Lithuanian Society of Plastic and Reconstructive Surgery (Litauen).

Et medlemskab af en af disse organisationer er en god indikator på kirurgens kompetense og erfaring i plastikkirurgi. Eftersom disse foreninger samler hele den plastikkirurgiske branche, bør man også kontrollere den pågældende plastikkirurgs erfaring i æstetisk plastikkirurgi.

Udover de lokale foreninger, findes der også internationale foreninger for specialister i plastikkirurgi. Til disse hører The International Society of Aesthetic Plastic Surgery » & The European Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery ». Medlemskab i disse organisationer viser dokumenteret specialistkompetense og erfaring i plastikkirurgi.

« Plastikkirurgi i Tjekkiet | Introduktion til plastikkirurgi i udlandet »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk