Sådan foregår en behandling med porcelænsfacader & plastfacader

At få porcelænsfacader eller plastfacader kan ses som en behandling i tre skridt, som De kan læse om her:

Skridt 1 – Konsultationsbesøg

Skridt 1 – KonsultationsbesøgDet første skridt hvis man er interesseret i at få lavet porcelænsfacader eller plastfacader er at kontakte en klinik som udfører behandlingen og som har erfaring i det. De kan finde en liste over klinikkerne i vores klinikregister for kosmetisk tandpleje.

Under Deres første besøg på klinikken vil de få konsultation og gennemgå en undersøgelse.

Målet med Deres besøg er at De som patient skal få al den information De behøver for at kunne vurdere om tandfacader er noget for Dem. De vil få information om hvordan behandlingen bliver udført, hvad den vil koste samt hvilke resultater De kan forvente, lige efter behandlingen og over tid.

Under Deres første besøg vil tandlægen undersøge Deres tænder for at vurdere om porcelænsfacader/plastfacader er den rette behandlingsform og hvis ja, hvilke resultater De formodentlig vil få.

Skridt 2 – Den forberedende behandling

Når De har bestemt Dem for at gå videre med tandfacader, skal De kontakte klinikken og komme til en forberedende behandling.

Det første som sker, er at emaljen på de tænder som skal få porcelænsfacader/plastfacader slibes væk, og det fjernede lag modsvarer tykkelsen på facaden (0,3 – 1 mm). Derefter bliver et aftryk taget af de tænder som skal få facader, så at disse kan bestilles hos producenten, og dette tager ca. 1 – 3 uger.

I nogle tilfælde vil tandlægen lægge midlertidige facader på de forarbejdede tænder for at beskytte dem mens man venter.

Skridt 3 – Den endelige behandling

Skridt 3 – Den endelige behandlingVed det sidste besøg, vil De få Deres facader sat på. Det første som sker, er at tandlægen prøver Deres facader på gennem at lægge dem mod Deres tander. Hvis der er brug for det, vil facaderne blive slæbet for at få den perfekte pasform.

Som det næste vil Deres tænder blive rengjort og forsiden af modtagertænderne vil blive forberedt med en speciel syregel for at give en så god overflade som muligt som facaderne kan blive limet på.

Til sidst vil facaderne blive limet til tænderne med en såkaldt cement og den bliver aktiveret gennem at lægen lyser med en lampe på tænderne i et stykke tid. Cementen er meget stærk, men i nogle tilfælde kan det ske , at facaden vil løsne sig fra tanden og i dette tilfælde skal man tage den af og lime den på igen.

Når facaderne er på plads, vil den overflødige cement poleres væk og man er dermed klar til at nyde sit nye smil.

Det er normalt og man bliver anbefalet at tage et billede før og efter behandlingen for at selv kunne vurdere resultatet.

Går man til en tandlæge, der specialiserer sig i kosmetisk tandpleje, kan man også afprøve de såkaldte mockups, dvs. forslag til hvordan Deres tænder vil se ud efter behandlingen. Fordelen er, at De vil kunne prøve dem i munden og vurdere udseendet af de nye tænder, inden man beslutter sig for at få dem behandlet.

« Plastfacader eller porcelænsfacader? | Priser for tandfacader »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk