Priser for plastikkirurgi (plastikoperationer)

Uanset hvilken vare eller tjeneste man køber, vil prisen være beregnet udfra varens kvalitet, udbud og efterspørgsel. En plastikoperation er en kvalificeret tjeneste som kræver store resurser og dette resulterer i en høj produktionsomkostning. Derfor opleves plastikkirurgi som værende dyr.

Hvorfor er plastikkirurgi så dyr?

Hvorfor er plastikkirurgi så dyrAlle private virksomheder har en gevinstinteresse. Dette er også gældende for plastikkirurgiske klinikker. Gevinsten er dog ikke den faktor, der gør en plastikoperation til en dyr affære i første omgang. Det er først og fremmest produktions omkostninger som bestemmer prisen for en plastikoperation.

Faktorer som bidrager til prisen for et plastikkirurgisk indgreb:

  • Hvor lang tid det pågældende indgreb tager
  • Hvor mange personaleresurser indgrebet kræver. Ved mange operationer kræves der yderligere personale i form af narkoselæge, operationssygeplejersker, sygehjælper m.fl.
  • Af hvem indgrebet bliver udført. Kompetence koster penge og efterspurgte kirurger tager mere i betaling.
  • Hvor indgrebet bliver udført. En topmoderne og godt udrustede privat klinik koster mere at drive end en mindre og mere primitiv praktik.
  • Behovet for forberedelse og efterpleje.
  • Pris for eventuelle implantater eller andet materiale. Et godt eksempel er brystimplantater som koster alt mellem 3 000 – 20 000 kr. i indkøb.
  • Hvilket ansvar klinikken påtager sig ved eventuelle komplikationer. Nogle klinikker tilbyder gratis omoperation hvis komplikationerne skal opstå, selv om hvis disse ikke var forudsigelige. Andre klinikker vil ikke tilbyde omoperation med mindre patienten vil kunne bevise at komplikationerne opstod som et direkte resultat af fejlbehandling. Men dette er ret svært at bevise.

Får man hvad man betaler for?

Høje standarter og kompetence koster penge. Derfor koster plastikoperationer udført af erfarne og efterspurgte plastikkirurger på topmoderne klinikker, mere end hos deres konkurrenter. Men det skal ikke betyde, at store klinikker er bedre end små. Der findes mindre klinikker som gennem høj effektivitet og standarter kan tilbyde høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Som patient er det vigtigt at være bevidst om koblingen mellem pris og udførelse. Derfor skal man ikke lade prisen være en alt for afgørende faktor for valg af klinikken og plastikkirurg.

Generelle priser for plastikkirurgi

Alle de ovennævnte faktorer der påvirker omkostninger for en plastikoperation, gør det svært at angive en eksakt prisliste. Vi har dog forsøgt at vise et generelt billede af hvad de forskellige plastikoperatoner koster under informationssider for respektive indgreb »

« Hvad man vide om plastikkirurgi generelt | Lån til og finansiering af plastikkirurgi »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk