Risici og bivirkninger ved tandblegning

Risici og bivirkninger ved tandblegningI princippet findes der to potentielle risici/ bivirkninger ved tandblegning. Begge er af forbigående karakter, selv om de i nogle tilfælde kan opleves som ganske besværlige. Statistisk set opleves lette til knap eksisterende besvær hos 4 ud af 10 patienter som gennemgår tandblegning.

1. Svie i tandkødet

En af de mest typiske bivirkninger er irritation/svie i tandkødet forårsaget af en mindre ætseskade. Dette opstår når blegningsmiddel kommer i kontakt med tandkødet pga. dårlig teknik ved klinikbehandling, forkert brug af blegningsgel eller skinner med dårlig pasform.

2. Overfølsomhed og smerte

En anden typisk bieffekt er smerte og overfølsomhed i tænderne. I nogle tilfælde kan smerten opleves som konstant og relativt besværlig. Grunden til det er, at blegningsmidlet penetrerer tændernes ydre lag og irriterer nerverne i tænderne.

I nogle tilfælde og med patientens accept kan man acceptere en øget risiko for smerte for at kunne behandle tænderne lidt længere og på den måde få et bedre resultat.

Bieffekterne forsvinder inden 48 timer

Uanset hvilken type af besvær man kan komme til at opleve efter en tandblegning, forsvinder disse som regel inden 24 – 48 timer eller hvis man afbryder behandling. Meget få patienter oplever bivirkninger så stærkt, at de afbryder behandlingen på grund af dem.
At blive forgiftet eller blive syg af de kemiske forbindelser som anvendes ved tandblegning er i praktikken ikke muligt, hvis man bare har sundt fornuft og følger de instruktioner som man får.

« Tandblegning på klinik | Priser for tandblegning »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk