Risici ved et brystløft

Et brystløft anses for at være et relativt risikofrit indgreb, hvis det bliver udført af en kvalificeret kirurg. Der findes dog altid en vis risiko for komplikationer ved alle former af plastikkirurgiske indgreb.

Udover de generelle risici ved plastikkirurgi, som beskrives nærmere i generelle risici ved plastikkirurgi » findes der også nogle specifikke risici, som er forbundne med brystløft. Disse beskrives nærmere her.

Irritation omkring brystvorter

Visse patienter oplever at arvævet omkring brystvorterne bliver irritabelt. Dette problem bliver behandlet med en almindelig sårbehandlings procedure og risikoen for irritation mindskes, hvis De følger Deres kirurgs instruktioner nøjagtigt.
Risici ved et brystløft

Arvæv

Brystløft efterlader mærkbare permanente arvæv de steder hvor operationsnittet bliver lagt. Omfanget af disse varierer fra patient til patient. Arvævet vil aldrig helt forsvinde, men det vil blegne med tiden. Alle ar healer på forskellige måder, men De skal tænke på at healing tager tid. Der går ca. 12 – 18 måneder inden man kan se slutresultatet.

For at mindske arvævsdannelse skal De lægge plaster langs snitterne under det første halve år eller så længe arvævet er rødlig. Plasteret skal skiftes ca. 1 gang om ugen. Plasteret hjælper med at glatte arvævet ud og holdet det sammen. Arvævet bør heller ikke udsættes for sol- eller solariestråler under det første halve år.

De kan læse mere om hvordan De skal beskytte Deres arvæv efter et brystløft på informationssiden om arvæv efter kirurgi ».

Asymmetrier

Operationen kan resultere i mindre forskelle i brystets udseende og areolaernes placering.

Følsomhedsforandring og vævskader

Nogle patienter oplever delvis eller helt mistet følsomhed i brystvorterne eller i hele brystet. Undtagelsesvis kan det ske at blodforsyningen ikke når brystvorten og det medfører til at vævet dør (såkaldt nekrose). Brystvorten og areolaen kan dog genopbygges, men dette kræver transplantation af huden fra andre steder på kroppen.

Amning efter et brystløft

Mulighed for at amme efter et brystløft kan i vise tilfælde forsvinde. Dette skyldes omskæring af mælkegangene og dette opstår ved større brystløft. De skal diskutere risici for denne komplikation med Deres kirurg.

« Tiden efter et brystløft | Så meget koster et brystløft »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk