Risici ved brystreduktion (brystformindskelse)

En brystreduktion (brystformindskelse) er et ret simpelt plastikkirurgisk indgreb og anses til at være relativt risikofrit, så længe det udføres af kvalificeret plastikkirurg. Der kan dog forekomme visse komplikationer, lige som ved alle andre former af kirurgiske indgreb.

Risici ved brystreduktion (brystformindskelse)Risici for komplikationer som findes ved alle typer af kirurgi bliver nærmere beskrevet på informationssiden om almene risici ved plastikkirurgi » Specifikke risici for komplikationer i forbindelse med brystreduktion bliver behandlet nedenunder.

Smerte langs snittet

Nogle patienter rammes af smerten omkring brystvorten og langs arvævet. Sår ved arvæv bliver behandlet som almindelige sår. Hvis de følger anvisninger som Deres kirurg giver dem, vil De minimere risiko for smerter langs snittet.

Arvæv ved brystreduktion

Brystreduktion efterlader synlige permanente ar rundt om brystvorterne. Arvævet løber vertikalt over brystet fra areolaen og ned til folden under brystet.

Som patient skal man være bevidst om, at man skifter store bryster ud med arvævet. Arvævets omfang og udseende varierer fra patient til patient. Arvævet vil aldrig forsvinde, men det vil jævnes sig ud med tiden. Alle arvæv healer forskelligt, men De skal tænke på at restituering tager tid og den varierer. Der kan gå mellem 12 og 18 måneder før De vil se slutresultatet.

For at minimere dannelsen af arvæv skal De plastre operationsarret det første halve år, eller så længe arvævet er rødt. Plastret skal byttes ca. 1 gang ugentligt. Det er tilladt at tage brusebad med plastret på og bagefter tørre det med hårtørreren for at sikre, at det sidder fast. Plastret hjælper med at glatte ud og holde arvævet samlet. Arvævet må ikke udsættes for sol eller solarium det første halve år efter operationen.

På informationssiden om arvæv » kan De læse mere om arvæv og hvordan De kan minimere opståen af arvævet efter Deres brystreduktion.

Asymmetrier & amning

Operationen kan resultere i vist asymmetri (uligheder) mellem brysternes størrelse eller placeringen af brystvorterne. Muligheden for fremtidig amning kan forsvinde som følge af skade på mælkekirtlerne. Dette udfald af operationen rammer halvdelen af alle patienter som gennemgår en brystformindskelse.

Følsomhedsforandringer og vævsskader

Nogle patienter oplever hel eller delvis tab af følsomhed i brystvorterne eller hele brystet. I særlige tilfælde kan blodsforsyningen til brystvorten gå tabt, som resulterer i skade på det omkringliggende væv (nekrose). Brystvorten og areolaen kan dog i dette tilfælde genskabes og dette kræver rekonstruktiv behandling.

« Tiden efter en brystreduktion | Prisen for en brystreduktion »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk