Risici ved hårtransplantation

Risici ved en hårtransplantation uanset metoden (FUE eller STRIP) Risici ved en hårtransplantation uanset metoden (FUE eller STRIP) er meget begrænsende. Det er dog vigtigt for Dem, som patient at vide hvilke risici der findes samt hvad sandsynligheden er for at De vil lide af en af komplikationer efter behandling af Deres hårtab.

Arvæv

Ved anvendelse af STRIP – metode findes der en vis risiko for dannelse af ikke pænt arvæv i donationsområdet og dette kan behandles med arvævsplastik eller i nogle tilfælde kan arvævet dækkes med håret, der transplanteres i området vha. FUP- metode. Opstanden af arvævet minimeres ved anvendelse af korrekt og forstandig kirurgisk teknik.

ArvævI de fleste tilfælde er det ikke tilladt at tage hudstrimler, der er bredere end 20 mm. Hvis man øger bredden på hudstrimlen for at udvinde yderligere par hundrede transplantater, løber man en uhensigtsmæssig risiko og dette ikke er formålstjenligt. Desuden, hvis man anvender STRIP for anden gang kan overudnyttede områder fra første gang ikke give bæredygtigt hår.

De kan læse mere om arvæv ved plastikkirurgi på informationssiden om arvæv ».

Infektion

I alle indgreb, hvor huden penetreres, foreligger en vis risiko for infektion. Dette kan dog enkelt behandles med rensning og antibiotika som tilskrives af klinikken eller en anden læge.

Hævelse og blå mærker

Nogle patienter som gennemgår en hårtransplantation med STRIP – metode får hævelse i panden og øjenlåg. Dette kan nogle gange lede til blåmærkedannelse. Denne komplikation rammer næsten udelukkende dem, der sover på maven dage efter operationen og den går over efter ca. 5 dage.

Følsomhedsforandring

Når en hudstrimmel tages ud, vil kirurgen samtidig berøre tusindvis af usynlige nervetråde i underhudsfedtet. Dette kan resultere i at patienten vil opleve en følsomhedsforandring (styrofoamfølelse) i baghovedet i løbet af ca. et halvt år. Den normale følsomhed vender gradvis tilbage og dette er en naturlig del af healingsprocessen.

Problem med følsomhedsforandring kan også ramme de områder hvor håret bliver transplanteret til. Dette er i praktikken et meget lille problem, men man skal naturligvis ikke blive overrasket hvis en vis følsomhedsforandring vil opstå umiddelbart efter indgrebet.

« Tiden efter en hårtransplantation | Så meget koster en hårtransplantation »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk