Risici ved hageforstørrelse

En hageforstørrelse er et enkelt indgreb, men lige som med alle andre plastikoperationer, foreligger der en vis risiko for komplikationer.

De kan læse om de almene risici ved plastikkirurgi på informationssiden om » almene risici ved plastikkirurgi ». Videre beskrives de specifikke risici forbundet med lige præcis hageplastik.

Implantat kan andre position

Det kan ske at Deres hageimplantat ikke ligger helt stille i sin vævslomme. En vis bevægelighed er ofte acceptabel, men hvis implantatet bevæger sig lidt for meget, eller stiller sig i en forkert position, skal dette rettes gennem et yderligt indgreb.

Infektion

Risici ved hageplastikEn infektion kan opstå rundt om implantatet, og i de tilfælde hvor den ikke kan klares vha. antibiotika, skal implantatet fjernes til infektionen er forsvundet og så bagefter sættes ind igen. Denne komplikation forekommer oftest i forbindelse med at snittet bliver lagt inde i munden og risikoen kan mindskes i de fleste tilfælde gennem en forebyggende antibiotikabehandling.

Følsomhedsforandring

Nogle patienter oplever en følsomhedsforandring i underlæben og tænderne. Denne tilstand normaliseres i løbet af de første tre måneder. Der findes dog en vis risiko for at tilstanden kan gå hen og blive permanent.

Asymmetri

Der foreligger en vis risiko for ujævn vævsopbygning rundt om implantatet, hvilket kan resultere i et asymmetrisk udtryk. Hvis dette giver besvær, kan problemet korrigeres gennem en reoperation.

Kapselkontraktion

En anden komplikation, som er dog meget sjælden, er en såkaldt kapselkontraktur. Dette indebærer at den kapsel af bindevæv som dannes naturligt omkring hageimplantatet, bliver tykkere og trækker sig sammen. Hageimplantatet kommer i klemme og dette giver hagen en unaturlig form, samtidig med at tilstanden kan være smertefuld.

Kapselkontraktion behandles på flere forskellige måder. Nogle gange kan man nøjes med at fjerne bindvævet og i andre tilfælde skal man fjerne implantatet.

Arvæv

Grimt arvæv er meget sjældent i forbindelse med hageplastik. Hvis implantatet bliver ført ind gennem snittet i munden, vil arvævet ikke blive synligt. Ved et snit under hagen, vil arvævet normalt set heale på sådan en måde, at det vil være meget diskret.

De kan læse mere om arvæv og hvad De skal gøre for at minimere dannelse af arvævet efter Deres hageforstørrelse på informationssiden om arvæv ved plastikkirurgi.

« Tiden efter en hageforstørrelse | Så meget koster en hageforstørrelse »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk