Potentielle risici og bivirkninger ved fillerbehandlinger

Injektionsbehandlinger med ikke-permanente fillers som Stylage, Restylane, Juvederm, Evolence osv. anses til at værende meget sikre og forbindes med få og sjældne komplikationer og bivirkninger. Potentielle komplikationer som er forbundet med en fillerbehandlingDen lave komplikationsgrad skyldes at det emne som indsprøjtes består af en for kroppen naturlig substans og at injektionsproduktets effekt er midlertidig. Hvis noget, trods alt skulle gå galt, forsvinder reaktionen samtidig med at produktet nedbrydes af kroppen. Ved behandling med Hyaluronsyrebaserede fillers kan lægen indsprøjte en modvirkende middel, der hurtigt nedbryder produktet og dermed patienten får sit undseende tilbage umiddelbart efter.

Potentielle komplikationer som er forbundet med en fillerbehandling:

  • Infektioner kan altid opstå når huden penetreres
  • Asymmetri og ujævnheder forekommer og er ofte resultat af forkert valgte filler, injektionsmængde eller mangel på erfaring hos behandleren.
  • Blødning, blå mærker og/eller hævelse kan opstå kort efter behandlingen og være der i op til én uge. I nogle undtagelses tilfælde kan der opstå en misfarvning, der kan være der i længere tid.
  • Huden i det behandlede område kan også blive rød og irriteret, klø og udvikle eksem og overfølsomhed. Også disse bivirkninger er sjældne og de forsvinder meget hurtigt.

Permanente fillers indebærer større risiko

Ved anvendelse af permanente fillers som Artecoll, Dermaliv eller Aquamid m.fl. findes der risiko for varige komplikationer i form af ujævnheder, der opstår som resultat af kroppens healingsprocesse eller aldring i kroppens væv. Mange læger fraråder derfor helt fra behandling med permanente fillers. De kan læse mere om dette på siden om forskellige fillerprodukter ».

« Sådan foregår en fillerbehandling | Priser for fillerbehandlinger »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk