Risici ved maveplastik (maveskindsoperation)

Der bliver udført flere hundrede succesfulde maveplastik operationer hvert år. Men præcis som med alle andre kirurgiske indgreb, findes der også vise risici for komplikationer forbundne med maveplastik. Udover de almindelige risici for komplikationer, som beskrives mere detaljeret i generelle risici » findes der specifikke risici ved maveplastik.

Blodprop

Risici ved maveplastik (maveskindsoperation)En af de meget sjældne komplikationer er blodpropper, men den kan være meget alvorlig. Risikopatienter vil få forebyggende medicin for at modvirke dette og man skal begynde at røre på sig så snart som muligt efter operationen for at bidrage til risikomindskning for blodpropper.

Følsomhedsforandring

Ved en maveplastik (maveskindsoperation), bliver nerverne i huden skåret over i maveområdet. Dette gør at følsomhed i områder påvirke og patienten oplever at områdes føles som bedøvet. Dette gælder først og fremmest området omkring arvævet og selve arvævene. Normalt vil følsomhed komme tilbage til området efter 6-12 måneder men i nogle tilfælde kan følsomhedsforandringen forblive permanent.

Lymfevæske (serom)

Huden som løsnes fra bugvæggen healer fast til underlaget i takt med at healingen fremskrider. I nogle tilfælde kan dette forløb dog påvirkes og lymfevæsken (serom) samles mellem huden og bugvæggen. Mindre mængder af denne væske vil kroppen selv kunne håndtere, men større mængder skal suges ud. Anvendelse af kompressionsbandage/kompressionskorset efter Deres maveplastik vil mindske risiko for at problemet med lymfevæske vil opkomme.

Arvæv

ArvævDe vil få et permanent arvæv over bugen efter Deres maveplastik. Arvævet er placeret langt nede så at det bliver som regel dækket af undertøj eller badetøj. Men arvævet vil dog aldrig forsvinde helt. Der findes altid risiko for at arvævet vil heale dårligt med et synligt ar som resultat. Arvævet kan dog blive korrigeres vha. yderligere kirurgi, en såkaldt arvævsplastik.

De kan læse mere om hvad De skal gøre efter Deres operation, for at mindske arvævsdannelse og for at sårene skal heale så godt som muligt, på informationssiden om arvæv ».

Andre risici ved maveplastik

Infektioner kan opstå og i de tilfælde de opstår, bliver de behandlet med antibiotika. I vise tilfælde vil en dræningstube blive sat ind under huden.

Dårlig sårhealing kan forekomme og dette resulterer i synlige arvæv, som i nogle tilfælde gør at patienten skal gennemgå en yderligere operation i form af arvævsplastik.

De kan reducere risici for komplikationer gennem at nøje følge de instruktioner De får af Deres plastikkirurg både før og efter Deres maveplastik (maveoperation). Dette gælder især restriktioner omkring rygning og fysiske aktiviteter, samt med at De skal sørge for at være i en god fysisk kondition og ved et godt helbred.

« Tiden efter en maveplastik | Så meget koster en maveplastik »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk