Risici ved øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation)

Risici ved øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation)Når en øjenlågskirurgibliver udført af en kvalificeret og kyndig kirurg, er komplikationerne sjældne og hvis de opstår, er de ikke alvorlige. Men lige præcis som med alle andre plastikoperationer, foreligger der en vis risiko for komplikationer også ved øjenlågskirurgi.

De kan læse om de almene risici ved plastikkirurgi på informationssiden om almene risici ved plastikkirurgi ». Videre beskrives de specifikke risici forbundet med øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation).

Midlertidig uklart syn

I løbet af de første par uger, kan patienter som gennemgik en øjenlågskirurgi, opleve uklarheder i synet. Dette indebærer at man skal holde sig fra at køre bil indtil symptomerne er forsvundet.

Kraftig hævelse

Alle patienter som gennemgår en øjenlågskirurgi oplever hævelse i operationsområdet. Vise patienter kan dog opleve en meget kraftig hævelse som resultat af at blodet samler sig under øjenlågene. Dette kan forværre healingsprocessen og forårsage arvævsdannelse.

Arvævsdannelse

Normalt set, vil såret efter en øjenlågskirurgi heale fint og uden problemer, men unormal arvævsdannelse kan dog forekomme i såvel øjenlåg som i de dybere strukturer. Yderligere behandling kan være nødvendig for at korrigere problemet. Små hvide vabler kan opstå efter sting er taget af, og disse vil kirurgen korrigere på en enkel måde, ved at prikke dem med en fin nål.

De kan læse mere om arvæv og hvad De skal gøre for at minimere dannelse af arvævet på informationssiden om arvæv ved plastikkirurgi ».

Hængende nedre øjenlåg (ektropion)

Hængende nedre øjenlåg (ektropion)I nogle sjældne tilfælde kan en øjenlågskirurgi lede til at de nedre øjenlåg hænger og fremstår som nedtrukne. Dette skyldes for det meste, at for meget hud blev fjernet, og det er også derfor kirurger plejer at være meget påpasselige med hvor meget hud de fjerner. Derfor kan nogle patienter også opleve at kirurgen ikke har strakt det nedre øjenlåg tilstrækkeligt. Men man skal tænke på, at denne tilstand er bedre end det modsatte af den. Hængende nedre øjenlåg kan korrigeres gennem yderligere plastikkirurgi.

Problemer med at lukke øjnene ved søvn

Nogle patienter oplever problemer med at lukke øjnene under søvn. Denne komplikation er også forårsaget af at for store mængder hud er blevet fjernet. Også denne tilstand kan normalt korrigeres vha. yderlig kirurgi.

Tørre øjne

I nogle tilfælde kan tåredannelse/tåretilførsel til øjnene påvirkes som resultat af en øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation). Komplikationen er dog meget sjælden og er svær at forudse. Derfor kan nogle patienter med i forvejen tørre øjne frarådes at gennemgå en øjenlågskirurgi.

Tab af øjenviber

I nogle tilfælde taber patienter hår fra øjenvipper i de nedre øjenlåg i forbindelse med deres øjenlågskirurgi (øjenlågsoperation). Normalt vil øjenvipperne vokse ud igen, men i vise tilfælde kan hårtabet være permanent.

« Tiden efter en øjenlågskirurgi | Så meget koster en øjenlågskirurgi »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk