Risiko ved næsekorrektion (næseoperation)

Næseoperationen der bliver udført af en professionel plastikkirurg, resulterer sjældent i komplikationer, og selv om der kan opstå nogen, vil de ikke være alvorlige. Alle plastikkirurgiske indgreb er forbundet med antal af risici som blødning, infektion og overreaktion på narkose etc.

Disse almene risici ved plastikkirurgi kan De læse om på informationssiden om almindelige risici ».

Mere specifikke risici og komplikationer, som kan opstå ved næseoperationen bliver redegjort i afsnit som følger.

Utilfredshed med slutresultatet

Utilfredshed med slutresultatetDen mest typiske ”komplikation” ved næsekorrektion, lige som ved plastikkirurgiske indgreb generelt er, at patienten ikke 100 % tilfreds med resultatet. Dette kan skyldes oftest at små diskrete asymmetrier opleves som overdrevet dramatiske.

Disse asymmetrier kan være resultat af uforudsigelig healing, hævelse, bruskdannelse etc. og betyder ikke nødvendigvis at kirurgen har gjort noget forkert.

Blødning

Blødningen efter operationen forekommer i 1-3 % af alle tilfælde. Blodet kan enten strømme fra næsen eller ind i halsen. I nogle tilfælde kræver det et besøg hos Deres kirurg for at han eller hun kan foretage et enkelt indgreb for at stoppe blødningen. Det er derfor en god idé at være tæt på Deres klinik det første døgn efter næseplastikken.

Brist af blodkar

Under operationen er der risiko for at små blodkar i næsens hud vil briste og vil senere ses som små røde prikker på næsen. Disse brist plejer at være små og forsvinder inden længe, men i nogle tilfælde kan de blive permanente.

Forandring af følsomhed

Følsomhedsreduktion i næsespidsen er noget de fleste patienter oplever, men typisk går det over efter nogen tid. Problemet kan dog forblive permanent i nogle sjældne tilfælde.

Fortykkelse i næsevinger

I nogle tilfælde kan arvævsdannelse i næsen resultere i at næsevinger bliver fortykkede og dette skal korrigeres vha. yderlige indgreb.

Tæthed i næsen

Efter en generel næseformindskelse kan nogle patienter have besvær med at trække vejret gennem næsen. Følelsen aftager med tiden, da den i den første omgang handler om patientens tilvænnings processen til hans eller hendes nye næse, og ikke om et problem med næsens luftbaner.

Deformationer

Skønt et yderlige indgreb (sekundær næsekorrektion) skal foretages i ét ud af ti tilfælde. Bliver dette oftest foretaget for at korrigere en mindre deformation. Deformationen kan ikke forudses og selv de bedste plastikkirurger bliver en gang i mellem nødt til at udføre en sekundær næsekorrektion. Den korrigerende næseplastik er oftest mindre omfattende end det første indgreb.

Psykologisk reaktion

Det er ikke så sjældent at patienten vender tilbage til klinikken et par uger eller måneder efter operationen med ønsket om at få sin oprindelige næse tilbage. Dette er en psykologisk reaktion, hvor patienten har det svært med at forholde sig til det forandret udseende. Reaktionen forsvinder typisk inden 6 måneder, da patienten vænner sig til sit nye udseende og hun eller han forbliver ofte meget tilfreds med operationen.

« Tiden efter en næsekorrektionPris og finansiering ved en næsekorrektion »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk