Metoder for maveplastik

I princippet findes der tre forskellige metoder for maveskindsoperation/maveplastik – Stor(fuld), lille og endoskopisk. Hvilken metode der bliver anvendt kommer an på patientens forudsætninger, behov og mål med operationen.

Stor, lille eller endoskopisk maveplastik

En fuld maveplastik omfatter hele maven mens ved en lille maveplastik behandler man kun området fra navlen og nedad.

Det kan også ske at man finder ud af at man vha. andre metoder bedre kan hjælpe patienten med at opnå sine mål.

Et eksempel på sådan et tilfælde kan være, en patient med fast elastisk hud, hvis bugvæg ikke buler ud og som vil fjerne overskud af fedtet fra maven. Sådanne patienter bliver anbefalet en fedtsugning i stedet for maveplastik (mavekindsoperation).

Maveplastik (stor maveplastik)

En stor(fuld) maveplastik/maveskindsoperation er den mest omfattende blandt metoderne og samtidig kan man vha. den, opnå de mest dramatiske resultater. Metoden anvendes på patienter med fremtrædende bugvæg i kombination med løs hud og fedtansamlinger, der er lokaliseret i området ovenfor og nede ved navlen.

Lille/modificeret maveplastik

Lille maveskindsoperation bliver udført på patienter der har besvær med løs hud, fremtrædende bugvæg og eventuelle fedtansamlinger, der er lokaliseret fra navlen og ned. Snittet er kortere end ved stor maveplastik og navlen bliver ikke flyttet under indgrebet.

Endoskopisk maveplastik

En endoskopisk maveplastik indebærer at man vha. endoskopisk kirurgi går ind og syr to bugmuskler sammen. På denne måde kan man opnå en opstrammende effekt på maven. Kun to små snit behøves at blive lagt nede i kønsbehåring eller alternativt et lille snit ved navlen. Metoden giver dog ikke nogen mulighed for korrektur ved overskud af hud og er meget sjælden blandt nordiske plastikkirurger og klinikker.

« Introduktion til maveplastik | Sådan bliver en maveplastik udført »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk