Introduktion til tandimplantat

En behandling med tandimplantat, eller tanderstatning som det også kaldes, indebærer at en eller flere tabte tænder erstattes med et implantat som til en stor del er permanent og ser ud og fungerer som en almindelig tand/tænder. I dag er det muligt at erstatte næsten alle mistede tænder med denne behandling.

Et tandimplantat er en kunstiglavet tandrod af titanium som opereres/skues ind i kæbebenet, hvor den bliver helet ind i tandkødet. På dette beslag sætter man bagefter en krone, bro eller protese.

Tanderstatning af manglende tænder med tandimplantater er blevet brugt i 40 år. I Danmark opereres hvert år omkring 10 000 tandimplantater som er et permanent og meget attraktivt alternativ til kroner, broer og proteser.

“At erstatte en eller flere manglende tænder med tandimplantater er en fantastisk behandlings metode, som kan genskabe udseende og mundtlige funktioner, hvilket giver ny livskvalitet til mange patienter.”

Hvem kan få behandling med tandimplantater?

Først og fremmest skal man være klar over, at tandimplantater kan koste en del penge. Du kan læse mere om dette på siden om priser for tandimplantater.

Hvem kan få behandling med tandimplantater?Man skal være mindst 17 – 18 år for at få lov at få indsat tandimplantater. Dette skyldes at ens kæbeben først bliver færdigudviklet i denne alder. Der findes ingen aldersgrænse for ældre mennesker.

Ved indsættelsen af tandimplantater er det vigtigt, at der er nok kæbeben til at sætte implantatet i, og det er af en god kvalitet. Hvis man ikke har nok af kæbebenet skal knoglen først transplanteres fra et andet sted på kroppen.

Der er kun få patienter, som er uegnede til permanent tanderstatning med tandimplantater. Mennesker der tager visse former for medicin eller lider af sygdomme som påvirker kroppens naturlige helbredelses evne frarådes implantatbehandling. Det samme gælder også for rygere og mennesker med høj alkoholforbrug.

« Din guide til tandimplantater | Behandling med tandimplantater »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk