Behandling og efterkontrol ved tandretning af spredte/skæve tænder

Uanset hvilken type af tandregulering/ tandretning der skal udføres er behandlingsforløbet næsten det samme. Behandlingen er opdelt i forskellige faser som også er fordelt over et antal besøg på klinikken.

1. Tandretning – Forberedende besøg og undersøgelse

1. Tandretning - Forberedende besøg og undersøgelseDet første skridt i tandreguleringen af spredte/skæve tænder indebærer at patienten enten på eget initiativ eller efter anbefaling kommer til en specialklink for tandretning for en forberedende konsultation. Der bliver han eller hun først undersøgt.

Baseret på resultatet af undersøgelsen vil lægen give information om hvilken metode der vil være mest passende for korrektion af patientens tænder, hvordan behandlingen bliver udført, hvad det vil koste og hvilke resultater man kan forvente.

2. Tandretning – Indledende behandlingstiltag

Ved det andet besøg påbegyndes behandlingen ved at man tager et aftryk af tænderne og et antal røntgenbilleder. Baseret på information samlet på denne måde vil lægen bestemme en definitiv behandlingsplan. Hvis en tand skal fjernes eller der er behøv for andre tiltag, vil disse blive gjort i forbindelse med denne fase.

Ved Invisalign tandregulering bliver bidskinner bestilt allerede efter det andet besøg og kan senere hentes på klinikken og dermed kan patienten starte sin behandling.

3. Tandretning – Installation og efterfølgende besøg

3. Tandretning - Installation og efterfølgende besøgVed det tredje besøg sættes tandbøjler på plads ved, at beslaget limes fast på tænderne, hvorpå tråden bliver sat fast og justeret til den passende belastning. Hele besøget tager 1 – 3 timer afhængig af hvilken teknik der anvendes.

I løbet af de efterfølgende 6 – 24 måneder skal patienten foretage korte besøg på klinikken hver 6. – 8. uge for at spænde tråden i takt med at tændernes placering forandres.

At leve med tandbøjler

At leve med tandbøjler indebærer stort set intet betydeligt besvær. Man skal dog være lidt forsigtig med hvad man spiser, såsom hårde eller seje sager som i værste tilfælde kan få beslaget til at løsne sig. Dette skal dog ikke være et større problem, da man igen kan lime beslaget på tænderne ved det næste besøg.

I begyndelsen (den første uge), mens man stadigvæk ikke har vænnet sig til tandbøjler kan man opleve at det spænder lidt i tænderne, gør ondt eller gnider i munden. Dette går over ret hurtigt.

Tandbørstningen er meget vigtig når man har tandbøjler. Man skal børste tænder oftere og mere grundigt.

Typisk har man sin tandbøjler i 1 – 2 år og går på justeringskontrol hver 6. – 8. uge. Når man tager sine tandbøjler af, bliver der limet en ståltråd (s.k. retainer) på indre side af tænderne for at fiksere dem i deres nye placering.

« Alternativer & metoder for tandregulering med tandbøjler | Pris for tandregulering »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk