Introduktion til tandretning med tandbøjler

En tandretning eller tandregulering indebærer at man ved hjælp af en synlig eller usynlig tandbøjle retter én eller flere tænders placering i munden. Tandregulering bruges af både funktionelle og æstetiske grunde og derfor kan man tale om både æstetisk og funktionel tandregulering.

Tandreguleringen i dag er en relativ enkel behandling som i de fleste tilfælde giver et meget godt resultat for både børn og voksne. De traditionelle skinner har fået ”konkurrenter” i form af mere moderne teknikker med fokus på mere æstetiske og enklere behandlingsformer.

Hvem kan få udført en tandretning med tandbøjler?

For nogle år siden blev tandretning udført næsten udelukkende på unge t.o.m. teenagealder. I dag behandles patienter i alle aldre og der findes ingen øvre aldersgrænse.

Vi ser anderledes på vores tænder nu end før, hvor tænderne ansås at være der kun for at hjælpe os med at tygge mad. I dag, efter vores mening, bidrager tænderne til et funktionelt og pænt udseende.

Tandretning er altså for alle dem som enten vil få et forkert bid til at fungere bedre eller for dem som vil rette op skrå, roterede eller skæve tænder eller mindske mellemrum mellem tænderne for at få et finere smil.

Hvem kan få udført en tandretning med tandbøjlerMange patienter har tidligere valgt tandbøjler fra pga. hvordan udseendet bliver påvirket under behandlingsperioden. Med moderne teknologier og metoder behøver dette ikke være et problem længere.

Hvem kan ikke få foretaget en tandretning?

Ved nogle medicinske besvær såsom betændelse af tandkødet, aktiv tandløsning, karies, alle form for kroner, tænder som mangler emalje, smerte i kæben eller ansigtet eller ved tænder i en generelt dårlig tilstand, kan man ikke få foretaget en tandregulering. I disse tilfælde skal problemet/problemerne behandles først.

« Din guide til tandregulering | Alternativer og metoder for tandregulering »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk