Introduktion til at transplantere hår

En hårtransplantation er et kirurgisk indgreb, hvis mål er at permanentet behandle hårtab. Igennem årene gennemgik de tidligere teknikker en stor udvikling og de teknikker der findes i dag er meget effektive og giver patienten et godt æstetisk, sikkert og holdbart resultat.

Sådan fungerer en hårtransplantation

I princippet er hårtransplantation et kirurgisk indgreb, hvor man flytter hår fra nakken og tindinger – hvor hårsække er genetisk programmerede til at producere håret hele livet – og ”planter” disse på de skaldede steder på issen. Der vokser de transplanterede hårsække ind i vævet og begynder helt naturligt producere hår i stort set hele fremtiden.

Hvem kan få foretaget en hårtransplantation?

De fleste mænd, der lider af arveligt hårtab som resulterer i skaldethed eller dybe vig ovenfor tindinger, kan forvente at få gode resultater af en hårtransplantation. Også kvinder, der lider af symptomer der ligner det mandlige hårtab kan behandles. Visse personer kan dog forvente at få bedre resultater end andre.

Den faktor som er den vigtigste for resultater, er hvor meget hår der er til at transplantere i forhold til, hvor meget hår der behøves for at dække skaldetheden og opnå det ønskede resultat.

Hvor meget hår man kan transplantere er afhængig af, hvor meget af det DHT- resistente hår (side- og nakkehår) der findes tilgængeligt på patienten og hvor tykt dette hår er. Hvor meget af håret der behøves er afhængig af størrelsen af arealet der skal dækkes samt patientens personlige ønsker om tykkelse af håret.

Som man kan se, så er det udelukkende ens personlige ønsker og anatomiske forudsætninger, der påvirker hvilket resultat man får af en hårtransplantation.

Ved at give Dem god tid til at læsse artiklerne på denne side kan De danne en god forståelse for hvad en hårtransplantation indebærer og hvilke fordele og ulemper den har som behandlingsmetode for hårtab. God fornøjelse!

« Startside for hårtransplantation | Metoder for hårtransplantation »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk