Besvær ved valget af kirurg

Hvem der udfører Deres plastikoperation vil i en stor grad påvirke slutresultatet af den. Det har derfor en meget stor betydning, at indgrebet bliver udført af en person, der både har kompetencer og erfaring i forbindelse med den type operation De gerne vil have foretaget. Selv om det kan lyde mærkværdigt, har ikke alle plastikkirurger disse. Vi har forsøgt at redegøre for de væsentlige årsager til hvorfor dette er tilfældet.

Balancen mellem gevinstinteresse og kvalitet

Det danske marked for plastikkirurgi omsætter i dag en halv milliard kroner og efterspørgselen er højre end nogensinde. Dette medfører at flere og flere private klinikker konkurrerer om markedet og patienterne, og dette øger opdelingen af markedet.

Normalt indebærer konkurrencens tilstedeværelse fordele for konsumenter, eftersom det leder til højre kvalitet og lavere priser. Men dette ikke er helt tilfældet når det gælder den private plastikkirurgiske branche, da der eksisterer en gammel og velkendt konflikt mellem gevinstinteresse og kvalitet.

Plastikkirurg eller kvaksalver?

Plastikkirurg eller kvaksalverDe fleste kosmetiske behandlinger i Danmark må kun foretages af speciallæger med kvalifikationer inden for de relevante områder. Andre behandlinger må også foretages af sygeplejepersonalet med dokumenterede kvalifikationer. Kun behandlinger helt uden risiko må foretages af personer uden faglig uddannelse.

Alle siger forskelligt

Ud over de eksisterende interessekonflikter og manglende regulering fra statens side, er det også svært for forbrugere at finde tilstrækkelig information om risici og muligheder som plastikkirurgiske indgreb indebærer. Dette er heller ikke nemt at afgøre hvilken klinik og kirurg man skal vælge ud fra den modsigende information fra både klinikker og andre kilder, ikke mindst internettet.

Tilsammen gør disse faktorer det svært for en person med kun forbrugerinformation i plastikkirurgi at afgøre hvor man kan vende sig til for et trygt plastikkirurgisk indgreb. Dette fører til at mange patienter føler sig utrygge i forbindelse med en plastikoperation i det hele taget og i valget af plastikkirurg og klinikken især.

De gode nyheder

De gode nyheder er at dansk kosmetisk plastikkirurgi generelt holder en meget høj standard og der findes mange kompetente danske plastikkirurger og klinikker. Det hænder også tit, at mange danske klinikker servicerer udenlandske celebrities for hvilke ”kun det bedste er godt nok”.

Ovennævnte indebærer at forudsætningerne for at få udført en vellykket plastikoperation, med minimum af komplikationer, og bedst tænkelige operationsresultater, er meget høje i Danmark. Dette handler til en stor del om at vælge den rigtige plastikkirurg. Hvordan De gør, vil De lære her.

« At vælge klinik og plastikkirurg | Kendetegn hos en kompetent plastikkirurg »
Premiumsponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

Copyright | Sitemap

TIP! Find klinikken for din behandling i klinikregistret TIP! Find klinikk